Tuangan Die Zink

Tuangan Die Zink

Pengeluar Tuangan Die Zink China. Sebagai sebuah syarikat tuangan zink yang terkemuka, Syarikat Ningbo Youlin menawarkan pelbagai perkhidmatan sekunder dan nilai tambah untuk menyediakan produk siap dan dipasang sepenuhnya. Kemudahan kami mempunyai mesin untuk tuangan mati zink kecil, serta mesin tuangan mati konvensional antara 60 hingga 650 tan.

Butiran Produk

Pengeluar Tuangan Die Zink China.

Syarikat kami menjanjikan semua pembeli produk dan penyelesaian kelas pertama serta sokongan pasca jualan yang paling memuaskan. Kami amat mengalu-alukan pembeli tetap dan baru untuk menyertai kami untuk OEM/ODM Factory China Zinc Die Casting, Di samping itu, kami akan memberi panduan dengan betul kepada pembeli tentang teknik aplikasi untuk menerima pakai produk dan penyelesaian kami serta cara untuk memilih bahan yang sesuai.
OEM/ODM Factory China Aluminium Casting Part, Die Casting, Today, Kami dengan penuh semangat dan keikhlasan untuk terus memenuhi keperluan pelanggan global kami dengan kualiti yang baik dan inovasi reka bentuk. Kami mengalu-alukan sepenuhnya pelanggan dari seluruh dunia untuk mewujudkan hubungan perniagaan yang stabil dan saling menguntungkan, untuk mempunyai masa depan yang cerah bersama.

1.Perkhidmatan Tuang Die Zink

Zinc Die CastingSyarikat Ningbo Youlin telah berada dalam perniagaan tuangan cetakan zink tersuai selama lebih 10 tahun. Kami telah bekerja dengan aloi zink dari semua jenis dan memahami teknik pemutus setiap satu daripadanya. Dengan peralatan tuangan die standard serta mesin ketepatan tinggi, tuangan die zink kami dihasilkan dengan cekap mengikut standard kualiti tertinggi. Kerana kami menggunakan peralatan berkelajuan tinggi, alat ganti adalah kos efektif.
Sebagai tambahan kepada perkhidmatan tuangan zink teras kami, kami juga menyediakan reka bentuk alat dalaman, pembinaan, pembaikan dan pengubahsuaian. Operasi sekunder termasuk menggunakan penekan trim, tumbang berputar, deburr getaran, pemesinan CNC, rawatan haba, letupan pukulan, pemasangan, penyaduran impregnasi, salutan serbuk, kromat dan kemasan. Pelbagai perkhidmatan kami, digabungkan dengan pengalaman kami dan harga yang kompetitif, menjadikan kami kedai sehenti anda untuk bahagian zink.

 

2.Maklumat Bahan Tuangan Die Zink

bahan

Kekuatan Tegangan

(Mpa)

Kekonduksian Terma (W/mK)

ciri-ciri

ZAMAK 2

359

105

â— Kapasiti redaman dan pengecilan getaran yang sangat baik.

â— Unggul daripada aloi Zamak lain dengan prestasi rayapan.

â— Tahap kekuatan dan kekerasan yang tinggi selepas penuaan jangka panjang.

ZAMAK 3

283

113

â— Keseimbangan besar sifat fizikal dan mekanikal.

â— Ciri kemasan yang sangat baik untuk rawatan penyaduran, pengecatan dan kromat.

â— Kebolehtuangan yang baik dan kestabilan dimensi jangka panjang.

â— Kapasiti redaman yang baik dan pengecilan getaran.

ZAMAK 5

328

109

â— Mempunyai kandungan kuprum yang lebih tinggi daripada Zamak 3, yang menghasilkan kekuatan yang lebih tinggi.

â— Mempunyai kemuluran kurang daripada Zamak 3.

â— Lebih mudah disadur, siap dan dimesin daripada Zamak 3.

ZA 8

374

115

â— Sesuai untuk aplikasi hiasan.

â— Ciri kemasan dan penyaduran yang sangat baik.

â— Prestasi kekuatan, kekerasan dan sifat rayapan yang baik.

 

3.Kelebihan Zinc Die Casting

Aloi zink mempunyai banyak ciri yang diingini untuk bahagian dan komponen. Zink adalah logam yang sangat kuat, tegar dan keras. Namun melalui proses tuangan mati zink tekanan tinggi, zink boleh dibentuk menjadi bahagian dengan dinding yang sangat nipis dan dalam bentuk yang rumit dan kompleks. Selain itu, zink adalah bahan yang agak murah. Salah satu kelebihan zink yang paling ketara ialah hakikat bahawa ia mengurangkan kos perkakas. Perkakas die cast biasanya merupakan faktor kos yang ketara, jadi adalah penting untuk menyimpan di mana anda boleh. Oleh kerana zink mempunyai suhu lebur yang rendah, acuan boleh bertahan sehingga 10 kali lebih lama daripada yang digunakan dalam tuangan die aluminium dan kira-kira lima kali lebih lama daripada acuan yang digunakan untuk magnesium. Ini bermakna lebih sedikit pembaikan, kurang masa henti dan lebih banyak bahagian yang dihasilkan sepanjang hayat alat. Bahagian zink kecil boleh menggunakan proses tuangan mati zink miniatur 4-slaid berkelajuan tinggi, yang membolehkan kos perkakas muka yang jauh lebih rendah jika dibandingkan dengan aluminium atau magnesium.
Kelebihan tuangan zink termasuk:
✔Mempunyai kekonduksian elektrik dan terma yang sangat baik
✔Tidak percikan dan bukan magnet, tahan kakisan
✔Hayat alat yang lebih lama, kos perkakas yang lebih rendah
✔Keupayaan untuk melontar berhampiran geometri kompleks berbentuk jaring dengan dinding yang lebih nipis dan sudut draf yang kurang daripada tuangan yang dihasilkan dengan logam lain mengurangkan keperluan untuk ciri mesin.
✔Imbangan cemerlang sifat mekanikal dan fizikal, termasuk kekuatan hasil dan pemanjangan yang lebih tinggi jika dibandingkan dengan aluminium atau magnesium.
✔Kapasiti lembap getaran yang baik berbanding aluminium
✔Pelbagai pilihan kemasan
✔Masa pengeluaran yang lebih pantas, boleh dikitar semula sepenuhnya
Apabila zink adalah tuangan die, ia menghasilkan bahagian monolitik, tanpa kimpalan, bolt atau jahitan untuk menjejaskan kekuatan dan ketahanan. Tuangan die mampu menghasilkan bahagian dengan bentuk yang lebih kompleks, toleransi yang lebih rapat dan dinding yang lebih nipis daripada proses tuangan dan pengacuan yang lain.
Banyak kelebihan bahagian tuangan zink membolehkan ia digunakan dalam pelbagai industri, termasuk automotif dan elektronik.


4.Tuang Die Zink dalam Industri Automotif

Zinc Die CastingProses tuangan zink die sangat popular untuk membuat bahagian dalam bangunan dan bidang perindustrian, tetapi aplikasi yang paling biasa adalah dalam industri automotif. Malah, kereta mempunyai bahagian yang berbeza yang boleh dibuat melalui tuangan mati, sehinggakan proses tuangan moden pada asalnya bermula untuk industri automotif. Kekuatan dan kekerasan tinggi zink sesuai dengan banyak penyelesaian dan ia merupakan alternatif yang ideal kepada komponen yang dimesin, ditekan, dicop dan direka. Banyak aplikasi boleh dibuat zink die cast, termasuk:
→Bahagian estetik automotif dalaman
→Enjin dan komponen bawah hud yang lain
→Sistem stereng kuasa
→Bahagian dan sistem brek
→Komponen dan sistem penyaman udara
→Sistem bahan api
→Perumah kompleks berbentuk jaring
→Peranti elektronik

Seperti yang dikatakan sebelum ini, industri automotif adalah aplikasi yang paling biasa bagi tuangan mati zink.


5.Soalan Lazim

S: Mengapakah zink digunakan untuk tuangan die?
A: Aloi zink yang digunakan dalam pembangunan tuangan die mempunyai sifat yang menjadikan pengeluaran lebih mudah jika dibandingkan dengan aloi logam lain. Akibatnya, ia menyediakan produk akhir yang tahan lama dan tepat. Kemuluran aloi zink yang tinggi bermakna ia sesuai untuk proses tuangan die.

S: Adakah zink die cast kuat?
A: Aloi tuangan zink adalah bahan kejuruteraan yang kuat, tahan lama dan kos efektif. Tiada sistem aloi lain menyediakan gabungan kekuatan, keliatan, ketegaran, prestasi galas dan kebolehtuangan yang menjimatkan.

S: Yang manakah lebih mahal zink atau tembaga?
J: Tembaga boleh menjadi logam yang paling menarik dari segi estetik, tetapi juga paling mahal. Zink adalah bahan yang paling hijau kerana takat leburnya yang rendah, tetapi juga sangat mahal. Bumbung aluminium menawarkan penyelesaian yang hebat di kawasan pantai, dan lebih murah daripada Kuprum atau Zink.
Teg Panas: Zinc Die Casting, China, Disesuaikan, OEM, pengeluar, Pembekal, Kilang, Buatan China

Hantar Pertanyaan

Produk Berkaitan