Tuangan Pasir

Tuangan Pasir

Pembekal Pengecoran Pasir OEM Chian. Youlin membekalkan perkhidmatan tuangan pasir untuk mengeluarkan pelbagai bahagian dan komponen logam. Peralatan fauri tercanggih kami membolehkan pengeluaran pelbagai bahagian logam, daripada bahagian yang sangat ringkas kepada struktur kompleks yang menggunakan beberapa logam. Kami mempunyai keupayaan untuk membekalkan tuangan berbentuk tepat yang dibentuk dalam toleransi tertentu. Kami menggunakan beberapa kemasan permukaan berbeza yang memenuhi keperluan pelanggan kami.

Butiran Produk

Pembekal Pengecoran Pasir OEM Chian.

Sebut harga yang pantas dan hebat, penasihat termaklum untuk membantu anda memilih produk yang betul yang sesuai dengan semua pilihan anda, masa penciptaan yang singkat, kawalan kualiti tertinggi yang bertanggungjawab dan perkhidmatan yang berbeza untuk urusan pembayaran dan penghantaran untuk Pengeluar OEM/ODM China OEM Pemutus Pasir Berkualiti Tinggi, Kami Ikhlas mengalu-alukan pengguna dari mana-mana di seluruh dunia untuk pergi kepada kami, dengan kerjasama pelbagai aspek kami dan beroperasi secara bersama untuk membina pasaran baharu, menjadikan menang-menang masa depan yang sangat baik.
Pengilang OEM/ODM China Alat Tuang, Tuangan Besi, Prinsip kami ialah "integriti diutamakan, kualiti terbaik". Kami mempunyai keyakinan dalam menyediakan perkhidmatan terbaik dan produk yang ideal kepada anda. Kami amat berharap kami dapat mewujudkan kerjasama perniagaan menang-menang dengan anda pada masa akan datang!

1. Kapasiti Perkhidmatan Tuangan Pasir Logam

Sand CastingYoulin kerap menuang aloi yang disenaraikan dengan perkhidmatan tuangan pasir logam kami, yang membentangkan pelbagai komposisi kimia dan sifat fizikal. Kemudahan relau kami, walau bagaimanapun, menawarkan fleksibiliti lebur yang besar dan kami boleh menuang hampir mana-mana aloi tuangan aluminium, loyang, gangsa atau tembaga yang tersedia secara komersial, pada kapasiti auns sehingga satu ribu paun. Kami menawarkan jenis tuangan logam berikut:
Tuangan Pasir Aluminium (Ali aluminium yang tersedia: 319, C355, A356, D712, aloi aluminium zink tersedia: ZA8, ZA12)
Tuangan Pasir Loyang dan Tuangan Pasir Gangsa (Aloi Loyang & Gangsa Tersedia: C83600, C86500, C90200, C90300, C90500, C90700, C91600, C95400, C95500)
Tuangan Pasir Kuprum (Tersedia dalam kuprum kekonduksian tinggi)


2.Kelebihan Perkhidmatan Tuangan Pasir

Walaupun situasi pengeluaran individu mungkin berbeza, tuangan acuan pasir secara amnya memberikan beberapa faedah, termasuk yang berikut:

Kecekapan tinggi:

Tuangan acuan pasir biasanya tidak melibatkan banyak sisa, menjadikannya proses yang sangat cekap. Hari ini, banyak pengeluar menuntut semula dan akhirnya menggunakan semula peratusan tinggi pasir tuangan yang digunakan semasa bentuk tuangan ini. Mengitar semula bahagian berlebihan dengan ketara mengurangkan kos keseluruhan proses.

Menghasilkan bahagian dengan butiran yang kompleks:

Tuangan pasir membenarkan pengeluaran bahagian logam yang rumit dan permukaan luar. Ia juga membolehkan pengeluaran bahagian logam yang berbeza-beza dengan butiran yang kompleks.

Julat toleransi yang besar:

Bergantung pada logam dan teknologi pembuatan yang tersedia, tuangan acuan pasir mungkin membenarkan kawalan dimensi dan ketekalan dalam julat toleransi ±0.030 hingga ±0.125†(± 0.8 hingga 3.2 mm). Biasanya, pereka memerlukan julat toleransi yang lebih murah di sepanjang garis perpisahan.

Keupayaan untuk menggunakan pelbagai kemasan:

Tuangan acuan pasir secara amnya menggunakan pelbagai kemasan permukaan, termasuk tetapi tidak terhad kepada cat, salutan serbuk, penyaduran elektrik, kemasan letupan tembakan dan banyak lagi. Biasanya, kemasan permukaan akan berjulat antara lebih kurang 300 dan 500 gin (7.7 – 12.9 gm) rms. Juga, ketebalan dinding minimum berjumlah.125†, manakala ketebalan dinding yang diingini bersamaan dengan .250†.

Kos perkakas dan bahagian yang agak rendah:

Tuangan acuan pasir tidak semestinya melibatkan penggunaan alat atau bekalan pembuatan yang mahal. Akibatnya, pengilang selalunya boleh menghasilkan produk secara perbandingan murah menggunakan proses ini.

Keupayaan untuk membuang pelbagai jenis logam:

Tuangan acuan pasir membolehkan penggunaan hampir semua logam atau aloi logam. Sebagai contoh, pengilang boleh menggunakan proses ini untuk mencipta tuangan dalam besi tuang, kuprum, aloi tembaga, keluli karbon, aloi keluli, emas, keluli tahan karat, loyang, perak dan aloi logam kompleks.

Fleksibiliti tinggi:

Teknik tuangan acuan pasir berkualiti tinggi menawarkan faedah serba boleh. Dalam erti kata lain, proses itu boleh digunakan untuk mencipta bahagian logam yang mudah dan kompleks.

Fleksibiliti volum pengeluaran:

Pengilang menggunakan tuangan acuan pasir untuk kedua-dua pengeluaran volum rendah dan tinggi. Oleh itu, teknik pembuatan ini mungkin terbukti sangat kos efektif dalam situasi di mana syarikat tidak tahu berapa banyak unit yang perlu dihasilkannya.


3. Kaedah-Kaedah Penuh Perkhidmatan Tuangan Pasir

Sand CastingYoulin menawarkan pelbagai perkhidmatan tuangan pasir logam untuk memastikan pengeluaran bahagian anda yang paling cekap dan kos efektif. Penentuan bergantung pada keperluan anda untuk saiz, kuantiti larian dan ketepatan dimensi serta kemasan permukaan yang diperlukan. Proses berikut tersedia untuk setiap jenis logam.

Acuan Kekal: Acuan kekal ialah proses tuangan logam yang menggunakan acuan boleh guna semula - atau kekal, biasanya diperbuat daripada logam. Proses yang paling biasa menggunakan graviti untuk mengisi acuan.

Tuangan Pasir Logam Hijau: Tuangan ini dibuat menggunakan acuan pasir yang terbentuk daripada menggunakan campuran pasir, tanah liat, tepung dan air. Pasirnya lembap dan boleh digunakan semula selepas diasingkan daripada tuangan. Proses ini digunakan untuk bahagian bersaiz kecil hingga sederhana.

Tuangan Pasir Logam Tanpa Bakar: Acuan tanpa bakar ialah acuan pasir boleh guna yang terbentuk daripada menggunakan campuran pasir, resin dan pemangkin yang mengeraskan acuan. Pengacuan jenis ini juga menghasilkan kemasan permukaan yang lebih baik daripada acuan pasir hijau. Pasir tidak boleh digunakan semula dan mesti dilupuskan dengan betul. Proses ini digunakan untuk bahagian saiz sederhana hingga lebih besar.
Precision Shell Sand - proses tuangan acuan boleh guna yang menggunakan pasir bersalut resin yang ditiup ke corak besi yang telah dipanaskan. Pasir ditiup ke atas corak dan membakar pasir untuk membentuk acuan. Proses ini mempunyai ketepatan dimensi yang lebih baik, kadar produktiviti yang lebih tinggi, dan keperluan buruh yang lebih rendah. Pasir tidak boleh digunakan semula dan mesti dilupuskan dengan betul. Ia digunakan untuk bahagian kecil hingga sederhana yang memerlukan toleransi dan kemasan ketepatan yang lebih tinggi.


4.Masalah yang sering dihadapi dalam Perkhidmatan Tuangan Pasir

Keretakan haba

Kecacatan stomata

Kerana produk tidak seragam semasa proses penyejukan, ia menyebabkan keretakan pada permukaan dan dalam produk. Kadar aliran cair yang seimbang adalah kuncinya.

 

Ia disebabkan oleh penyejukan produk yang tidak sekata, suhu larutan logam yang terlalu tinggi, atau penetapan ketumpatan acuan pasir yang salah. Sebab khusus harus dianalisis untuk lokasi dan pengedaran stomata.

Kesan membran nuklear yang tidak rata

Produk tidak lengkap

Kerana tiada kedudukan yang tepat antara acuan, kedudukan diubah semasa proses pengapit acuan, yang menyebabkan produk beralih.

Oleh kerana suhu larutan logam cair terlalu rendah, ia menjadi sejuk tanpa mengalir lancar ke sudut selepas dituangkan ke dalam rongga. Atau pemutus produk kerana jumlah larutan logam yang tidak mencukupi.


5.Soalan Lazim

S: Apakah kebaikan tuangan pasir?
J: Tuangan digunakan untuk membuat komponen logam dari semua saiz, dari beberapa auns hingga beberapa tan. Acuan pasir boleh dibentuk untuk membuat tuangan dengan perincian luaran yang halus, teras dalam dan bentuk lain. Hampir mana-mana aloi logam boleh dijadikan pasir.

S: Industri apa yang menggunakan tuangan pasir?
J: Tuangan pasir digunakan untuk menghasilkan lebih tujuh puluh peratus daripada semua tuangan logam, sebahagian daripadanya termasuk alatan logam, bahagian kereta dan paip. Tuangan ini dihasilkan di kilang dan kilang khusus, dan proses itu dianggap sebagai pilihan yang menjimatkan kerana ia memerlukan lebih sedikit teknologi dan kos.

S: Sejauh manakah tepat tuangan pasir?
J: Proses ini mempunyai ketepatan dimensi yang tinggi, dengan toleransi ±0.010 in untuk inci pertama dan ±0.002 in/in selepas itu. Keratan rentas sekecil 0.090 in (2.3 mm) adalah mungkin. Kemasan permukaan sangat baik, biasanya antara 150 dan 125 rms.
Teg Panas: Tuangan Pasir, China, Disesuaikan, OEM, pengeluar, Pembekal, Kilang, Buatan China

Hantar Pertanyaan

Produk Berkaitan