Tuangan Pelaburan Keluli Tahan Karat

Tuangan Pelaburan Keluli Tahan Karat

Pengeluar Tuangan Pelaburan Keluli Tahan Karat China. Syarikat Ningbo Youlin mempunyai pengalaman yang luas dalam menghasilkan tuangan pelaburan keluli tahan karat volum tinggi. Pada masa ini, kami boleh membekalkan pelanggan kami semua jenis tuangan keluli tahan karat dengan perkhidmatan OEM. Untuk melayani pelanggan kami dengan lebih baik, perkhidmatan nilai tambah termasuk rawatan haba, pemesinan selepas, kemasan permukaan semuanya tersedia. Kami berhasrat untuk membekalkan pelanggan kami kualiti terbaik, manakala harga yang kompetitif.

Butiran Produk

Pengeluar Tuangan Pelaburan Keluli Tahan Karat China.

Kami juga menyediakan penyelesaian sumber barangan dan penyatuan penerbangan. Kami kini mempunyai kemudahan pembuatan kami sendiri dan tempat kerja sumber. Kami boleh menyediakan anda dengan hampir semua jenis barangan yang berkaitan dengan pelbagai barangan kami untuk Kilang secara langsung Tuangan Pelaburan Keluli Tahan Karat China, Percayalah kepada kami, anda akan mendapat jawapan yang lebih baik mengenai industri kepingan kereta.
Kilang terus Tuangan Pelaburan Keluli Tahan Karat China, Kami menyediakan perkhidmatan berterusan kepada pelanggan tempatan dan antarabangsa kami yang semakin berkembang. Kami berhasrat untuk menjadi peneraju di seluruh dunia dalam industri ini dan dengan fikiran ini; kami berbesar hati untuk berkhidmat dan membawa kadar kepuasan tertinggi di kalangan pasaran yang semakin berkembang.

1.Keupayaan Kami untuk Tuangan Pelaburan Keluli Tahan Karat

Keupayaan pemutus pelaburan berikut membantu kami melayani pelanggan kami dengan lebih baik:
→Saiz: Menggunakan proses cair udara, kami menuang semua gred keluli tahan karat daripada bahagian kecil sehingga bahagian 25 lb.
→Kerumitan: Kami boleh merekayasa proses kami untuk menampung reka bentuk bahagian tuang pelaburan yang kompleks dan rumit.
â†'Volume Rendah dan Tinggi: Kami mempunyai keupayaan untuk menghasilkan kuantiti kecil bahagian tuang pelaburan untuk bukti konsep sehingga beribu-ribu setiap tahun.

 

2. Aloi Biasa untuk Tuangan Pelaburan Keluli Tahan Karat

Terdapat banyak gred aloi keluli tahan karat yang terdapat di pasaran hari ini. Youlin berfungsi dengan beberapa aloi logam ini dalam proses tuangan keluli tahan karat kami. Berdasarkan prestasi dan keperluan aplikasi anda, pakar metalurgi kami boleh membantu anda memilih aloi terbaik untuk keperluan tuangan pelaburan keluli tahan karat anda. Aloi yang biasa kami bekerjasama termasuk, tetapi tidak terhad kepada:

Komposisi Kimia

Gred

elemen

C

Si

Mn

S

P

Cr

Ni

Mo

304

≤0.08

≤1.00

≤2.00

≤0.03

≤0.045

18 ~ 20

8 ~ 11

304L

≤0.03

≤1.00

≤2.00

≤0.03

≤0.035

18 ~ 20

8 ~ 12

316

≤0.08

≤1.00

≤2.00

≤0.03

≤0.045

16 ~ 18

10 ~ 14

2 ~ 3

316L

≤0.03

≤1.00

≤2.00

≤0.03

≤0.045

16 ~ 18

10 ~ 14

2 ~ 3

410

≤0.03

≤1.00

≤1.00

≤0.03

≤0.040

11 ~ 13.5

≤0.6

416

≤0.15

≤1.00

≤1.25

≤0.15

≤0.060

12 ~ 14

≤0.6

17-4 ph

≤0.07

≤1.00

≤1.00

≤0.03

≤0.040

15.5 ~ 17.5

3 ~ 5

2205

≤0.03

≤1.00

≤2.00

≤0.03

≤0.040

21 ~ 24

4.5 ~ 6.5

2.5 ~ 3.5

 

3.Pos Rawatan Tuangan Pelaburan Keluli Tahan Karat

Walaupun tuangan pelaburan keluli tahan karat boleh mencapai ketepatan saiz dan kemasan permukaan yang lebih tinggi, ini tidak bermakna pemesinan boleh disimpan untuk semua produk tuangan keluli tahan karat. Pemesinan perlu dilakukan apabila terdapat toleransi yang lebih dekat dan keperluan kemasan permukaan yang tidak dapat dicapai oleh tuangan.
Perkhidmatan pemesinan khusus kami membolehkan kami mengeluarkan tuangan keluli tahan karat dengan geometri dan perincian yang rumit, sambil mengekalkan ketepatan dan ketepatan yang tinggi. Syarikat kami telah dilengkapi dengan set lengkap peralatan pemesinan daripada pusingan & pengilangan manual kepada perkhidmatan pemesinan CNC yang kompleks. Kami menawarkan keupayaan untuk memesin tuangan keluli tahan karat dari beberapa auns sehingga 100 paun.
Pemeriksaan selepas pemesinan juga sangat kritikal, kami menggunakan peralatan dan tolok pemeriksaan manual serta teknologi mesin pengukur koordinat (CMM) terkini untuk mengukur dan merekod semua dimensi. Ini memastikan pelanggan kami sentiasa mendapat kualiti yang mereka inginkan.

Rawatan Permukaan

Rawatan permukaan atau kemasan permukaan adalah kaedah rawatan pasca yang sangat popular untuk melicinkan permukaan tuangan keluli tahan karat. Lihat jenis rawatan permukaan untuk tuangan keluli tahan karat di bawah:

taip

pengenalan

Jeruk & Pasif

Penjerukan ialah cara rawatan kimia untuk menghapuskan kotoran permukaan seperti kulit oksida, karat, bintik-bintik kimpalan, dan lain-lain. Dan pempasifan ialah proses yang membentuk lapisan pelindung kromium baru yang banyak, dengan itu meningkatkan keupayaan anti-pengoksidaan tuangan keluli tahan karat.

Letupan Tembakan

Kaedah rawatan permukaan yang paling banyak digunakan digunakan untuk membersihkan, menguatkan (peen) atau menggilap permukaan tuangan keluli tahan karat. Kos rendah.

Letupan Manik Kaca

Kaedah letupan manik kaca untuk menapis permukaan tuangan keluli tahan karat. Permukaan licin letupan manik kaca pasir kelihatan lebih baik daripada letupan tembakan, tetapi kos yang lebih tinggi.

Penggilap elektrik

Digunakan untuk mengeluarkan burr kecil permukaan dan meningkatkan kecerahan tuangan keluli tahan karat.

Berus Selesai

Kemasan berus biasanya mempunyai kemasan satin satu arah. Memberus memberikan bahagian keluli tahan karat tuangan rupa yang berbeza, kerana ia mengekalkan beberapa, tetapi tidak semua kilauan logamnya dan diberi corak garisan yang sangat halus selari dengan arah memberus.

Menggilap Cermin

Cara menggilap permukaan paling terang yang boleh mencapai permukaan yang sangat licin dan bersinar seperti kemasan cermin. Hanya sesuai untuk kawasan luar tuangan keluli tahan karat.


4. Aplikasi Tuangan Pelaburan Keluli Tahan Karat

Untuk sifat fizikal unik keluli tahan karat, tuangan pelaburan keluli tahan karat dihidangkan untuk pelbagai industri, terutamanya dalam persekitaran yang teruk. Anda boleh mendapati tuangan keluli tahan karat kami digunakan dalam produk marin yang merentasi kedalaman lautan, dalam pesawat canggih yang melambung ke langit, dan dalam pelbagai aplikasi lain di antaranya. Berikut adalah aplikasi utama pemutus keluli tahan karat:

â– Jentera Pemprosesan Makanan:
Hampir semua peralatan pemprosesan makanan dibuat dalam keluli tahan karat kerana keupayaan mencegah karatnya. Peralatan pemprosesan makanan sedemikian biasanya dipasang oleh banyak komponen keluli tahan karat. Terdapat beberapa proses pemprosesan untuk menghasilkan komponen keluli tahan karat ini, seperti tuangan, penempaan, kimpalan, pemesinan daripada plat dan sebagainya. Antaranya, tuangan merupakan proses pembuatan yang paling fleksibel untuk menghasilkan komponen berbentuk kompleks untuk jentera pemprosesan makanan. Jadi tuangan keluli tahan karat digunakan secara meluas untuk aplikasi jentera makanan! Komponen mesin makanan biasa yang dibuat dalam proses tuangan keluli tahan karat ialah: komponen pengisar logam, komponen mesin kopi, dsb.


â– Komponen Injap & Pam:
Tuangan keluli tahan karat ialah teknik yang paling banyak digunakan untuk komponen injap & pam. Untuk reka bentuk komponen injap dan pam yang rumit, tuangan keluli tahan karat mampu menghasilkan sebarang bentuk yang kompleks. Komponen injap dan pam daripada tuangan keluli tahan karat cukup tahan lama untuk aplikasi perkhidmatan yang teruk. Jadi tuangan keluli tahan karat ialah cara yang menjimatkan kos dan pilihan popular untuk aplikasi pam dan injap. Komponen injap & pam biasa yang diperbuat daripada tuangan keluli tahan karat ialah: badan injap, cakera injap, bonet injap, kelenjar injap, badan pam, pendesak pam, dsb.


â– Aplikasi Marin:
Tuangan keluli tahan karat digunakan dalam aplikasi marin yang memerlukan bahagian yang kuat dengan rintangan yang sangat tinggi terhadap haba, lelasan dan kakisan. kami menggunakan pelbagai jenis aloi keluli tahan karat untuk komponen marin rekreasi, kerajaan dan komersial. Tuangan marin keluli tahan karat boleh digilap ke kemasan cermin untuk rintangan kakisan dan lelasan maksimum.
Tuangan pelaburan keluli tahan karat gred marin baharu untuk aplikasi marin boleh dibekalkan secara elektro digilap dan dimesin daripada syarikat kami, menjimatkan 30% daripada perbelanjaan semasa mereka.


â– Kelengkapan Paip:
Kelengkapan Paip ialah komponen yang digunakan untuk menyambung, menamatkan, mengawal aliran dan menukar arah perpaipan dalam banyak industri yang berbeza. Apabila membeli kelengkapan paip, mempertimbangkan penggunaannya, kelengkapan paip ini biasanya diperbuat daripada keluli tahan karat 316, yang merupakan kekuatan yang lebih tinggi dan lebih tahan kakisan daripada keluli tahan karat 304. Tuangan keluli tahan karat adalah kaedah paling kos efektif untuk pengeluaran volum kecil. Kelengkapan tuang keluli tahan karat yang biasanya dihasilkan ialah siku, tee, sesendal, puting rapat, dll. Keupayaan pemesinan kami boleh memenuhi sebarang keperluan pemesinan seperti benang.


â– Peralatan Perubatan:
Tuangan keluli tahan karat mampu menghasilkan pelbagai jenis komponen untuk pengeluar alat perubatan. Kami bekerja dengan pelbagai bahan keluli tahan karat, termasuk keluli tahan karat 304(L), keluli tahan karat 316(L) dan banyak lagi, untuk mencipta bahagian tersuai yang memenuhi had terima yang ketat dan ketepatan dimensi yang diperlukan oleh aplikasi perubatan. Bahagian tuangan keluli tahan karat yang kami keluarkan untuk OEM perubatan termasuk dalam: alat pergigian & pembedahan, Komponen boleh tanam, meja bedah & peralatan bilik bedah lain, mesin MRI, peralatan X-ray, pengusung, kerusi roda & produk serupa, peranti penstabil kecederaan dan banyak lagi .

Aplikasi Lain Tuangan Keluli Tahan Karat ialah: Bahagian Arca, Kelengkapan Bilik Mandi & Tandas, Pintu & Tingkap, dsb.


5.Soalan Lazim

S: Adakah tuangan pelaburan memerlukan draf?
J: Tidak seperti tuangan pasir, tuangan pelaburan tidak memerlukan draf. Kualiti proses ini boleh memberikan tuangan bentuk bersih atau hampir bersih, yang memberikan pelanggan penjimatan kos yang ketara dalam bahan, buruh dan pemesinan.

S: Apakah kelemahan utama proses penuangan lilin yang hilang?
A: Proses ini mengehadkan objek yang lebih besar kerana had saiz peralatan 2. Kos peralatan dan proses adalah tinggi.

S: Mengapa pemutus pelaburan keluli tahan karat begitu mahal?
J: Teknik pemutus pelaburan adalah sangat mahal kerana ia memerlukan beberapa proses yang rumit. Ia boleh menjadi lebih mahal daripada tuangan mati atau tuangan pasir, tetapi kos seunit jatuh dengan kuantiti yang tinggi. Kos yang tinggi adalah disebabkan oleh keperluan peralatan khusus dan kos bahan refraktori dan buruh yang tinggi.
Teg Panas: Tuangan Pelaburan Keluli Tahan Karat, China, Disesuaikan, OEM, pengeluar, Pembekal, Kilang, Buatan China

Hantar Pertanyaan

Produk Berkaitan