Tuangan Pasir Aluminium

Tuangan Pasir Aluminium

Pengeluar Tuangan Pasir Aluminium China. Youlin menghasilkan bahagian tuangan pasir aluminium berkualiti menggunakan proses pasir hijau. Kami menghasilkan lebih 1,500 tan tuangan pasir aluminium berkualiti setiap tahun, mengeluarkan tuangan pasir kecil dalam kuantiti yang banyak atau tuangan pasir aluminium besar sehingga 350kg berat. Kami mengeksport tuangan ke seluruh dunia dan berpengalaman dalam membekalkan pasaran AS.

Butiran Produk

Pengeluar Tuangan Pasir Aluminium China.

Kami biasanya secara berterusan membekalkan anda sokongan pembeli yang paling teliti, bersama-sama dengan pelbagai jenis reka bentuk dan gaya dengan bahan terbaik. Percubaan ini termasuk ketersediaan reka bentuk tersuai dengan kelajuan dan penghantaran untuk Senarai Harga untuk Perkhidmatan Tuangan Logam Die Casting Aluminium Pasir Kilang China, Kami amat mengalu-alukan semua tetamu untuk menyediakan interaksi perusahaan perniagaan dengan kami berdasarkan aspek positif bersama. Ingat untuk bercakap dengan kami sekarang. Anda akan mendapat balasan layak kami dalam masa 8 beberapa jam sahaja.
Senarai Harga untuk Ketepatan Tinggi China, Faundri Keluli Tahan Karat Logam, Dengan pengalaman hampir 10 tahun dalam perniagaan, kami yakin dengan perkhidmatan, kualiti dan penghantaran yang unggul. Kami sangat mengalu-alukan pelanggan dari seluruh dunia untuk bekerjasama dengan syarikat kami untuk pembangunan bersama.

1. Perkhidmatan Tuangan Pasir Aluminium Kami

Selama lebih 10 tahun, Youlin telah menghasilkan bahagian tuangan pasir aluminium mentah dan dimesin sepenuhnya untuk perniagaan peringkat 1 dan OEM dalam pelbagai industri. Perniagaan menggunakan perkhidmatan kami kerana pengalaman dan kepakaran kami. Kekuatan utama kami termasuk:
â— Kami sangat berpengalaman dalam membekalkan pasaran AS dengan kadar pertukaran dolar kepada RMB menjadikan harga kami sangat kompetitif.
â— Kami terus melabur dalam kemudahan, teknologi dan kakitangan kami.
â— Tumpuan kami untuk menyediakan perkhidmatan pelanggan yang cemerlang bermakna pelanggan menggunakan kami lagi dan lagi.
â— Kami boleh menyediakan sokongan penuh projek daripada pembangunan prototaip, pembuatan corak sehinggalah kepada pembekalan tuangan yang dimesin sepenuhnya.

 

2.Kelebihan Tuangan Pasir Aluminium

Kami mempunyai lebih 100 tahun pengalaman dalam reka bentuk dan pembuatan tuangan pasir aluminium berkualiti.
Tuangan Acuan Pasir ialah cara paling langsung dan kos rendah untuk menukar logam kepada bentuk yang diingini. Tuangan aluminium hampir tidak terhad dalam keupayaannya untuk menyediakan pengguna dengan pelbagai kelebihan dan aplikasi.

Aluminium mempunyai nisbah kekuatan-kepada-berat yang tinggi iaitu kira-kira satu pertiga berat besi tuang, keluli, loyang dan zink.
Dengan rintangan kakisan yang sangat baik, kitaran pemesinan yang dikurangkan, dan keupayaan untuk menganodisasi, menyapu, plat elektro dan serbuk, tuangan aluminium menjadikannya lebih kos efektif daripada komponen yang dikimpal, pengecapan atau penempaan.
Berat aluminium yang ringan, kekuatan yang dipertingkatkan yang ditawarkan oleh aloi kejuruteraan, dan peningkatan keupayaan proses tuangan pasir untuk menghasilkan bahagian berdinding lebih kuat dan nipis membolehkan kami menghasilkan pelbagai tuangan untuk pelanggan kami dari saiz dari 1 auns hingga 600 paun untuk pelbagai jenis Industri.


3.Bahan untuk Tuangan Pasir Aluminium

Almag 35 (Alloy 535)

 

Tenzaloy 713

Aloi aluminium 535, lebih dikenali sebagai Almag 35 ialah aloi magnesium aluminium kekuatan tinggi ringan yang tidak memerlukan rawatan haba. Almag 35 menawarkan rintangan kakisan yang sangat baik, mesin yang baik dan juga stabil dari segi dimensi menjadikannya bagus untuk produk seperti instrumen atau tuangan pasir aluminium marin antara kegunaan lain.

Sifat fizikal sebagai tuangan adalah setara dengan aloi aluminium 300 siri dirawat haba memberikan penjimatan kos kerana rawatan haba tidak diperlukan. Tenzaloy ialah pilihan yang berdaya maju untuk bingkai, tuil dan kurungan yang memerlukan kekuatan hentaman atau galas beban.

Aloi Aluminium 319

 

Aloi Aluminium 355

Aloi aluminium 319 mengandungi kira-kira 6% Si dan 3.5% cu dan sering digunakan untuk kegunaan kos rendah am kerana ciri tuangan dan pemesinan yang sangat baik. Aloi aluminium tuang pasir 319 menawarkan kebolehkimpalan yang sangat baik, ketat tekanan dan rintangan kakisan menjadikannya aloi aluminium yang hebat untuk digunakan untuk komponen enjin, kuali minyak, kotak engkol, tangki gas dan minyak dll.

Aloi tuangan pasir aluminium 355 menggunakan tembaga untuk meningkatkan kekuatannya dengan lebih baik berbanding aloi tuangan aluminium yang lebih biasa A356. Aloi aluminium 355 bagus untuk aplikasi ketat tekanan dan aloi itu juga mengekalkan kekuatannya pada suhu yang lebih tinggi daripada A356

Aloi Aluminium 356

 

 

Aloi Aluminium A356

Aloi aluminium 356 mempunyai ciri tuangan yang sangat baik dan rintangan kakisan bersama dengan kebolehmesinan dan kebolehkimpalan yang baik. Produk biasa yang dihasilkan daripada aloi aluminium tuang pasir 356 dalam faundri aluminium kami termasuk bekas penghantaran, perumah roda tenaga, kuali minyak, kurungan berserta pelbagai kelengkapan dan badan pam.

Aloi aluminium tuang pasir A356 mempunyai kekuatan dan kemuluran yang lebih tinggi daripada 356 kerana tahap kekotoran adalah lebih rendah dalam aloi aluminium A356. Tuangan aluminium A356 berharga lebih sedikit tetapi bagus untuk bahagian mesin, bahagian casis, bersama-sama dengan bahagian struktur lain yang memerlukan kekuatan tinggi atau tekanan tekanan.

Aloi Aluminium 771

 

Aloi Aluminium 850

Aloi tuangan pasir aluminium 771 menawarkan kekuatan tinggi dan rintangan hentakan tanpa memerlukan rawatan haba. Aloi aluminium 771 menawarkan kebolehtuangan, kebolehmesinan dan rintangan kakisan yang baik.

Aloi aluminium 850 ialah aloi aluminium-timah yang sering digunakan untuk aplikasi galas. Aloi 850 sering digunakan dalam aplikasi galas di mana geseran rendah dan kos rendah bersama dengan kekuatan mampatan, kekuatan keletihan dan rintangan kakisan adalah penting. Tuangan pasir aluminium aloi 850 sering digunakan untuk rod penyambung, galas enjin, pam hidraulik, dan bersama-sama dengan banyak aplikasi automotif dan perindustrian yang lain.

 


4. Proses Tuangan Pasir Aluminium

Youlin menghasilkan tuangan pasir aluminium berkualiti menggunakan proses pasir hijau. Corak digunakan untuk mencipta kesan menggunakan campuran pasir, air dan sebatian organik.


Aluminum Sand Casting

Acuan pasir terdiri daripada dua bahagian; cope (atas) dan drag (bawah). Setiap acuan terkandung dalam kepungan yang dipanggil kelalang. Kelalang bertindak sebagai rangka luar, membenarkan pasir dibentuk dengan memampatkan terhadap corak dan menentukan saiz acuan keseluruhan. Sebelum kelalang ditutup, teras boleh diletakkan di dalam acuan untuk mencipta konfigurasi tuangan dalaman. Lubang sprue dicipta di mana aluminium cair dituangkan.
Semasa peringkat proses tuangan pasir aluminium apabila aluminium telah memejal, setiap tuangan “digali†daripada pasir dalam proses goncangan. Acuan mungkin mengandungi beberapa tera tuangan yang dicantumkan oleh pelari, pintu pagar dan penaik yang digunakan untuk mengedar dan memberi makan kepada aluminium cair. Setelah proses goncangan selesai, tuangan dipindahkan ke operasi penamat di mana pintu pagar dan anak naik ditanggalkan dan garisan pemisah dikisar halus. Casting mungkin melalui proses tambahan atau operasi sekunder berdasarkan spesifikasi pelanggan sebelum akhirnya dihantar.


5.Soalan Lazim

S: Apakah pasir terbaik untuk tuangan pasir?
A: Pasir hijau, iaitu pasir baharu atau yang dijana semula bercampur dengan pengikat semula jadi atau sintetik, adalah bahan yang paling biasa digunakan untuk membuat acuan boleh guna aluminium. Acuan pasir hijau mendapat namanya daripada fakta bahawa ia masih lembap apabila logam cair dituangkan ke dalamnya.

S: Apakah keburukan tuangan pasir?
A:
a)Kekuatan Rendah - Kerana tuangan pasir bukan bahagian yang dimesin, ia mempunyai keliangan yang tinggi. Oleh kerana itu, tuangan pasir paling baik digunakan untuk prototaip yang lebih kecil dan tidak berat.
b)Ketepatan Dimensi Rendah - disebabkan sifat logam yang mengecut semasa ia sejuk, ketepatan dimensi boleh turun naik di sepanjang permukaan, dengan beberapa bahagian tuangan menjadi lebih tepat untuk dibentuk berbanding yang lain.
c) Kemasan Permukaan Lemah - Tuangan pasir bukanlah proses tuangan terbaik untuk digunakan jika anda ingin mencipta prototaip dengan rupa mesin. Tekstur permukaan pasir meninggalkan teksturnya pada logam yang mengeras.
d)Kecacatan Berlaku - Dalam tuangan pasir, kecacatan tidak dapat dielakkan — semudah itu. Pengecutan, keliangan, kecacatan logam dan kecacatan permukaan semuanya mungkin berlaku apabila tuangan pasir.
e) Memerlukan Kemasan - Disebabkan kemasan permukaan yang lemah, tuangan pasir menghasilkan produk yang mesti disiapkan sebagai projek pasca pengeluaran.

S: Adakah aluminium tuang lebih kuat daripada aluminium?
J: Untuk proses ini, aluminium dituangkan ke dalam acuan dan menjadi pejal di tempatnya. Produk yang dibuat menggunakan teknik tuangan acuan kekal biasanya lebih kuat dan lebih tahan lama berbanding produk yang dibuat menggunakan tuangan die atau tuangan pasir.
Teg Panas: Tuangan Pasir Aluminium, China, Disesuaikan, OEM, pengeluar, Pembekal, Kilang, Buatan China

Hantar Pertanyaan

Produk Berkaitan