Tuangan Pasir Logam

Tuangan Pasir Logam

Kilang Tuangan Pasir Logam Tersuai. Youlin menyampaikan tuangan pasir logam berkualiti bertaraf dunia untuk peneraju industri dengan masa pendahuluan yang terbukti singkat. Kami bekerja dengan lebih 250 aloi berbeza dan mempunyai salah satu pasukan faundri yang paling berpengalaman di tempat – daripada pasukan kejuruteraan dan kualiti kami kepada kakitangan faundri dan jualan kami.

Butiran Produk

Kilang Tuangan Pasir Logam Tersuai.

"Kualiti pada mulanya, Kejujuran sebagai asas, Syarikat yang ikhlas dan keuntungan bersama" adalah idea kami, untuk mencipta berulang kali dan mengejar kecemerlangan untuk China Harga Murah Tuangan Pasir Logam OEM China, Faedah dan kepuasan pelanggan biasanya merupakan niat terbesar kami. Ingat untuk berhubung dengan kami. Beri kami kebarangkalian, berikan anda kejutan.
China Harga murah Tuangan Pasir Logam China, Disesuaikan, Barangan kami telah memenangi reputasi yang sangat baik di setiap negara yang berkaitan. Kerana penubuhan firma kami. kami telah mendesak inovasi prosedur pengeluaran kami bersama-sama kaedah pengurusan moden terkini, menarik sejumlah besar bakat dalam industri ini. Kami menganggap penyelesaian yang berkualiti sebagai watak intipati kami yang paling penting.

1. Kapasiti Kami untuk Tuangan Pasir Logam

Metal Sand CastingsKami berbangga dengan tuangan pasir logam kami yang berkualiti. Kerana proses pasir kami yang unik, kami dapat memperoleh kemasan permukaan licin Ra 120-220.
Dengan tuangan set udara butiran halus, bahagian yang besar, tebal dan/atau berat boleh dilemparkan dengan jayanya. Kami mampu menuang bahagian dengan kawasan keratan rentas yang tebal dan ketebalan dinding biasa .150†-.500†.
Tuangan Pasir memberikan sifat mekanikal yang sangat baik dan bahagian yang memerlukan teras mudah dilakukan. Bahagian yang mudah dan sangat kompleks boleh dicapai dan prototaip kepada kuantiti pengeluaran volum rendah adalah mungkin.

 

2. Proses 6 Langkah Tuangan Pasir Logam

Juga dikenali sebagai tuangan pengacuan pasir, tuangan pasir logam ialah proses pembuatan berasaskan tuangan yang melibatkan penggunaan acuan pasir. Ia digunakan untuk mencipta produk dan komponen logam dalam pelbagai saiz dan bentuk. Untuk meletakkan popularitinya ke dalam perspektif, statistik menunjukkan lebih separuh daripada semua tuangan logam — kira-kira 60% — dihasilkan menggunakan tuangan pasir. Di bawah, anda akan mengetahui lebih lanjut tentang enam langkah utama tuangan pasir logam.

Metal Sand Castings

3.Kebaikan dan keburukan Tuangan Pasir Logam

Kelebihan utama tuangan pasir logam disenaraikan di bawah:
◠Tuangan pasir boleh digunakan untuk membuat hampir semua bahagian saiz daripada pencetus pistol ke blok enjin – ia tidak dihadkan oleh saiz bahagian yang diingini jika acuan yang betul dibuat
â— Tuangan pasir boleh mencipta bahagian yang sangat kompleks jika sistem teras/gating yang betul digunakan
â— Proses ini sangat mudah disesuaikan dan boleh dilaksanakan dalam pengeluaran besar-besaran bahagian
â— Hampir semua jenis aloi boleh dituang, asalkan ia cair dan boleh dituang
â— Kos peralatan adalah rendah, kerana ia selalunya melibatkan pasir dan corak boleh guna semula
â— Masa utama untuk membuat acuan adalah singkat, menjadikan tuangan pasir sesuai untuk pengeluaran yang singkat
â— Tuangan pasir mempunyai kos persediaan yang rendah dan kos efektif untuk diubah suai

Kelemahan utama tuangan pasir logam disenaraikan di bawah:
â—†Tuang pasir menghasilkan tahap keliangan yang tinggi dalam logam, menyebabkan kekuatan bahagian akhir yang rendah
â—†Kemasan permukaan acuan adalah buruk dan mesti dibersihkan
â—†Ketepatan dimensi bahagian tuang adalah rendah kerana kemasan permukaan yang buruk serta pengecutan logam setelah disejukkan
â—†Tuang pasir tidak dapat mengelakkan kecacatan, jadi pembersihan adalah wajib dan boleh memakan masa
â—†Bahagian tuangan pasir dengan toleransi yang rendah mesti menjalani beberapa pemesinan sekunder
Jadi, walaupun tuangan pasir mungkin merupakan alternatif yang lebih murah kepada tuangan pelaburan dan boleh memberikan bentuk yang lebih kompleks, ia memerlukan lebih banyak kerja keras untuk mendapatkan ketepatan, kemasan dan kualiti bahagian keseluruhan yang sama.


4.Aplikasi Tuangan Pasir Logam

Sukar untuk memahami berapa banyak teknologi yang berbeza menggunakan tuangan pasir. Fleksibilitinya sebagai proses penuangan menjadikannya sesuai untuk hampir mana-mana bahagian yang kompleks, dan hampir setiap teknologi moden mendapat manfaat daripada proses pembuatan ini. Di bawah ialah senarai hanya beberapa produk yang direka menggunakan proses tuangan pasir, yang menunjukkan betapa pelbagai aplikasi yang mungkin boleh digunakan.

 

Tuangan pasir logam digunakan untuk mencipta produk seperti:

â—‡ Pelbagai jenis omboh dan injap

â—‡ Peniup/pendesak

â—‡ Cam, sesendal dan galas

â—‡ Peralatan elektronik

â—‡ Tangki gas/minyak

â—‡ Kebanyakan perkakasan

â—‡ Blok enjin

â—‡ Alat ganti kereta

â—‡ Skru, nat dan gear

â—‡ Mesin pertanian

â—‡ Peralatan perubatan

â—‡ Peralatan perlombongan

â—‡ dan banyak lagi.

 

 

Tuangan pasir, walaupun tidak setepat tuangan pelaburan, adalah proses pembuatan kos rendah dan kerumitan rendah yang telah berulang kali membuktikan dirinya sebagai bahagian penting dalam pembuatan moden.


5.Soalan Lazim

S: Apakah jenis pasir yang digunakan untuk tuangan pasir logam?
A: Pasir faundri bersih, bersaiz seragam, pasir silika berkualiti tinggi, digunakan dalam proses tuangan faundri. Pasir diikat untuk membentuk acuan atau corak yang digunakan untuk tuangan logam ferus (besi dan keluli) dan bukan ferus (tembaga, aluminium, loyang).

S: Apakah bahan yang boleh digunakan untuk tuangan pasir?
A: Tuangan pasir menyokong pelbagai logam dan aloi yang berbeza, beberapa daripadanya termasuk besi, keluli, aluminium, gangsa, magnesium, zink dan timah. Bergantung pada logam atau aloi tertentu yang digunakan, syarikat pembuatan mungkin perlu memanaskannya sehingga 3,000 darjah Fahrenheit.

S: Bagaimana untuk mencapai kemasan permukaan yang baik dalam tuangan pasir?
A: 1. Keutuhan corak
2. Pilihan pasir
3. ramming berkesan acuan
4. Teras pasir berintegriti tinggi
5. Pemesinan dan kemasan
Teg Panas: Tuangan Pasir Logam, China, Disesuaikan, OEM, pengeluar, Pembekal, Kilang, Buatan China

Hantar Pertanyaan

Produk Berkaitan