Pemesinan CNC Titanium

Pemesinan CNC Titanium

Pemesinan CNC Titanium OEM Buatan China. Kami adalah pasukan profesional mahir, yang mempunyai pengalaman besar dalam menyediakan perkhidmatan Pemesinan CNC Titanium yang berkualiti. Dengan nisbah kekuatan-ke-berat yang sangat baik dan ketahanan terhadap kakisan, bahagian Pemesinan CNC Titanium ialah salah satu produk yang paling berguna dan popular untuk jurutera industri, arkitek, dan pereka produk pengguna.

Butiran Produk

Pemesinan CNC Titanium OEM Buatan China.

Itu mempunyai sikap yang positif dan progresif terhadap minat pelanggan, organisasi kami secara konsisten meningkatkan kualiti produk kami untuk memenuhi permintaan pembeli dan selanjutnya menumpukan pada keselamatan, kebolehpercayaan, spesifikasi alam sekitar, dan inovasi Kilang jualan panas OEM Titanium CNC Machining, In satu perkataan, apabila anda memilih kami, anda memilih kewujudan yang ideal. Selamat datang untuk melawat kilang kami dan mengalu-alukan perolehan anda! Untuk pertanyaan lanjut, ingatlah untuk selalunya jangan teragak-agak untuk menghubungi kami.
Pemesinan CNC buatan kilang buatan China, Perkhidmatan Pemesinan, Kami mengambil langkah pada sebarang perbelanjaan untuk mencapai pada dasarnya peralatan dan pendekatan yang paling terkini. Pembungkusan jenama yang dicalonkan adalah ciri yang membezakan kami. Item untuk memastikan perkhidmatan bebas masalah selama bertahun-tahun telah menarik banyak pelanggan. Penyelesaian boleh didapati dalam reka bentuk yang dipertingkatkan dan pelbagai jenis, ia dicipta secara saintifik daripada bekalan mentah semata-mata. Ia tersedia dalam pelbagai reka bentuk dan spesifikasi untuk pilihan anda. Jenis terbaharu adalah jauh lebih baik daripada yang sebelumnya dan ia agak popular dengan banyak prospek.1. Keupayaan Pemesinan CNC Titanium

Kami menggunakan teknik pemesinan CNC yang berbeza untuk titanium di kemudahan kami: Kami mempunyai kemudahan yang lengkap dengan jentera yang paling canggih untuk menjalankan Pemesinan CNC Titanium yang tepat. Kilang menegak dan mendatar, pengisar alat, pusat memusing dengan alat hidup, gergaji sejuk, mesin pelarik CNC, kilang CNC dan penetap alatan ialah beberapa alatan termaju yang kami gunakan. Peralatan dan alatan ini membantu kami menyediakan Pemesinan CNC Titanium berketepatan tinggi, yang termasuk poket, broaching, pemprofilan, penggerudian, pusingan, pengilangan benang, reaming dan banyak lagi. Perkhidmatan sekunder yang berbeza, seperti rawatan haba, pengisaran tanpa pusat, penyaduran dan anodisasi juga disediakan.


2. Faedah Pemesinan CNC Titanium

Titanium CNC Machining Titanium ialah bahan termaju dengan rintangan kakisan yang sangat baik, biokeserasian dan ciri kekuatan-ke-berat. Rangkaian sifat unik ini menjadikannya pilihan yang ideal untuk banyak cabaran kejuruteraan yang dihadapi oleh industri perubatan, tenaga, pemprosesan kimia dan aeroangkasa.
Titanium mempunyai sifat bahan yang diingini, dan ia juga agak mudah untuk digunakan. Ia boleh dikimpal (dalam suasana lengai) dan ia boleh dimesin CNC seperti keluli tahan karat. Ia juga kondusif untuk hampir semua proses kemasan permukaan: letupan manik, salutan serbuk, dan elektroforesis semuanya menghasilkan hasil yang baik apabila digunakan pada titanium. Sudah tentu, terdapat logam dengan tahap kebolehmesinan yang lebih tinggi daripada titanium, tetapi titanium menawarkan gabungan kebolehbentukan dan prestasi mekanikal yang baik.
Satu-satunya kelemahan Pemesinan CNC Titanium ialah kos yang tinggi, memandangkan kos titanium kosong sekitar 10 kali ganda berbanding Aluminium 6061, anda perlu memastikan anda menyiapkan bahagian anda dengan betul pada kali pertama.


3. Perhatian untuk Pemesinan CNC Titanium

Titanium adalah bahan yang sangat baik untuk banyak aplikasi, tetapi ia mempunyai ciri uniknya sendiri yang mesti dihormati semasa proses pemesinan CNC. Perkara yang perlu dipertimbangkan semasa Pemesinan CNC Titanium termasuk:
â—†Pengumpulan haba
Aloi titanium boleh menjadi lebih keras daripada bahan pemesinan biasa seperti aloi aluminium. Ini boleh mengakibatkan kehausan alat meningkat dan, pada masa yang sama, peningkatan pembentukan haba pada titik sentuhan. Untuk aloi titanium yang lebih keras ini, mungkin perlu mengurangkan RPM mesin CNC semasa menggunakan beban cip yang lebih besar. Penyejuk tekanan tinggi juga boleh mengurangkan ketegangan pada alat pemotong anda dan membantu menghasilkan bahagian titanium yang lebih berkualiti. Sesetengah titanium tulen secara komersil (Gred 1–2) mungkin kurang bertanggungjawab untuk menghasilkan haba berlebihan tetapi langkah berjaga-jaga masih perlu diambil.

â—†Galling
Isu yang lebih menonjol dengan titanium tulen secara komersil daripada aloi titanium adalah kelebihan yang menyakitkan dan terbina. Titanium gred 1–2 boleh menjadi bergetah semasa pemesinan dan akhirnya boleh melekat pada alat pemotong. Walau bagaimanapun, ini boleh dikurangkan dengan menggunakan penyejuk tekanan tinggi dan memastikan penyingkiran cip yang pantas. Kegagalan untuk menangani masalah ini juga boleh menambah masalah pembentukan haba, mempercepatkan kebodohan alat pemotong.

â—†Pekerjaan
Titanium dan aloi boleh dimesinnya kurang tegar berbanding logam biasa yang lain, dan oleh itu ia memerlukan cengkaman yang ketat semasa pemesinan CNC. Sebagai tambahan kepada persediaan mesin yang tegar, ia boleh memberi manfaat untuk mengekalkan gerakan alat yang berterusan tanpa mengganggu pemotongan.


4. Aplikasi Pemesinan CNC Aluminium

Bahagian CNC aluminium boleh digunakan untuk automotif, elektrik, tentera, perubatan, aeroangkasa, penjanaan kuasa, seni bina dan kejuruteraan industri

Titanium CNC Machining Aeroangkasa: Titanium membenarkan pesawat untuk menahan kelajuan yang sangat tinggi — dan geseran yang sangat tinggi — yang akan dicairkan oleh logam lain seperti aluminium dan keluli.

Titanium CNC Machining Ketenteraan: Sebagai tambahan kepada aplikasi aeroangkasa tentera, titanium adalah perkara biasa dalam peluru berpandu dan meriam. Ia juga boleh memberikan liputan kepada kapal selam dan kenderaan darat dengan rintangan balistik yang sangat baik.

Titanium CNC Machining Kapal: Titanium juga berfungsi dengan baik di lautan. Rintangan kakisan menjadikannya sempurna untuk memerangi kuasa air laut. Pelbagai komponen pembinaan kapal, seperti kipas, balast dan sistem paip adalah beberapa kegunaan untuk titanium. Bersama dengan rintangan kakisan, ia juga mengurangkan berat dan membolehkan kapal yang lebih ringan.

Titanium CNC Machining Perubatan: Titanium juga mempunyai tempat di dalam tubuh manusia. Ia biasanya digunakan dalam peranti implan, seperti sendi pinggul, sendi lutut, plat tulang dan perentak jantung, antara lain. Kebanyakan implan menggunakan aloi bebas vanadium dan aluminium berdasarkan Ti-6Al-4V. Sifat fizikal bahan biokompatibel termasuk kekonduksian elektronik yang rendah, rintangan kakisan yang tinggi dan keadaan termodinamik pada nilai pH fisiologi, yang kesemuanya terdapat dalam titanium. Ia juga menggalakkan osseointegrasi, atau sambungan antara tulang dan objek lain, seperti implan.

Titanium CNC Machining Pergigian: Atas sebab yang sama seperti aplikasi perubatan, titanium juga kerap digunakan dalam pergigian. Implan pergigian, bersama-sama dengan jambatan dan mahkota, adalah beberapa kegunaan biasa.

Titanium CNC Machining Sukan: Sesetengah barangan pengguna yang menggunakan titanium termasuk peralatan sukan. Kebanyakannya mendapat manfaat daripada sifat logam yang ringan. Kelab golf, rangka basikal, kayu besbol, raket tenis dan peralatan perkhemahan hanyalah beberapa contoh titanium dalam barangan sukan.

Titanium CNC Machining Barang Kemas: Malah barang kemas menggunakan titanium — sekali lagi, kebanyakannya untuk beratnya, tetapi juga warnanya yang menarik. Jam tangan, bingkai cermin mata dan cincin perkahwinan adalah aksesori popular untuk menggunakannya, bersama-sama dengan rantai, gelang dan anting-anting.


5. Soalan Lazim

S: Mengapa pemesinan titanium sukar?
J: Titanium menetapkan permintaan pemesinan yang kompleks. Ia mempunyai ciri metalurgi dan sifat bahan yang mempengaruhi tindakan pemotongan dengan lebih teruk daripada logam lain - seperti besi tuang dan keluli tahan karat - dan menjadikannya sukar untuk dimesin.

S: Mengapa titanium semakin popular di kalangan jurutera?
J: Titanium sangat dihargai dalam industri logam kerana kekuatan tegangannya yang tinggi, serta beratnya yang ringan, rintangan kakisan dan keupayaannya untuk menahan suhu yang melampau. Ia sekuat keluli tetapi 45% lebih ringan, dan dua kali lebih kuat daripada aluminium tetapi hanya 60% lebih berat.

S: Adakah titanium sukar untuk menggerudi?
J: Titanium ialah logam yang sangat kuat dan berketumpatan rendah. Penggerudian titanium memerlukan banyak perancangan dan akses kepada peralatan yang sesuai kerana sifat-sifat yang menjadikan titanium diingini menjadikan penggerudian melaluinya sukar.
Teg Panas: Pemesinan CNC Titanium, China, Disesuaikan, OEM, pengeluar, Pembekal, Kilang, Buatan China

Hantar Pertanyaan

Produk Berkaitan