Pemesinan CNC Logam

Pemesinan CNC Logam

Pemesinan CNC Logam OEM Buatan China. Youlin pakar dalam perkhidmatan Pemesinan CNC Logam seperti keluli tahan karat, titanium dan aluminium. Mampu mengendalikan bahagian dalam toleransi +/-0.0005 inci. Perkhidmatan termasuk memusing, mengisar dan mengecap. Berkhidmat kepada industri perubatan, aeroangkasa, kaca-ke-logam, elektro-optik, gentian optik, gelombang mikro, laser, seramik-ke-logam, telekomunikasi, komersial dan pertahanan. Fail CAD dan STP diterima.

Butiran Produk

Pemesinan CNC Logam OEM Buatan China.

Kami mempunyai salah satu peranti pembuatan yang paling inovatif, jurutera dan pekerja yang berpengalaman dan berkelayakan, mengiktiraf sistem pengendalian kualiti yang baik dan juga pasukan pendapatan berpengalaman yang mesra sokongan pra/selepas jualan untuk Pengeluar China OEM Pemesinan CNC Logam Berkualiti Tinggi, Kami menjemput anda dan syarikat anda untuk berkembang maju bersama kami dan berkongsi masa depan yang boleh dijangka yang mempesonakan di pasaran seluruh dunia.
Pengilang China CNC, Metal CNC Machining, Dengan matlamat "kecacatan sifar". Untuk menjaga alam sekitar, dan pulangan sosial, menjaga tanggungjawab sosial pekerja sebagai tugas sendiri. Kami mengalu-alukan rakan-rakan dari seluruh dunia untuk melawat dan membimbing kami supaya kami dapat mencapai matlamat menang-menang bersama-sama.

1. Apa yang Boleh Kami Lakukan untuk Pemesinan CNC Logam?

Metal CNC MachiningYoulin menyediakan Pemesinan CNC Logam ketepatan untuk pelbagai industri. Kami boleh mengambil kerja jangka pendek (kurang daripada 100 keping), tetapi kepakaran kami adalah dalam kerja volum 1,000 hingga 10,000 keping. Kami juga menjalankan pekerjaan yang menjalankan lebih daripada 1 juta bahagian. Bahan biasa bagi kami ialah loyang, aluminium, keluli tahan karat siri 300 dan 400, keluli dan pelbagai jenis plastik. Kami sering memegang toleransi diameter luar +/-.0002″ (.005 mm) pada mesin kami. Untuk toleransi yang lebih dekat, kami akan mengisar diameter akhir. Keupayaan, pengalaman dan komitmen Pemesinan CNC Logam kami terhadap hasil yang optimum telah menjadikan kami reputasi sebagai kedai mesin logam yang anda panggil apabila ia perlu dilakukan dengan betul. Lawati portfolio projek kami yang telah siap atau hubungi kami untuk sebut harga Pemesinan CNC Logam hari ini.


2. Bagaimana Pemesinan CNC Logam Berfungsi?

Metal CNC MachiningMesin CNC diberikan set kod tertentu. Kod memberitahu mesin di mana dan cara memotong bahan dari tempat kosong. Kod mesin CNC mengandungi senarai arahan tentang cara membuat bahagian tersebut. Arahan adalah sebahagian daripada fail Reka Bentuk Bantuan Komputer (CAD) yang mengandungi kod yang diperlukan untuk mencipta bahagian tersebut. Kod ini mula-mula akan memberitahu mesin di mana untuk meletakkan petua alat, kemudian berapa pantas petua alat harus berputar, dan akhirnya ke koordinat apa petua alat harus bergerak. Mesin CNC menggunakan koordinat pada paksi yang ditetapkan. Kami menggunakan mesin CNC berbilang paksi, membenarkan bahagian dipotong pada paksi X-, Y- dan Z. Mesin CNC memotong bahagian dengan ketepatan yang melampau. Memandangkan mesin dikawal komputer, setiap bahagian berturut-turut akan sama seperti yang pertama, menjadikan replikasi cepat dan mudah.


3. Bahan Pemesinan CNC Logam

  • aluminium
  • Tembaga
  • tahan karat
  • titanium
  • Keluli Khas
Metal CNC Machining

Aluminium ialah logam yang sangat mulur, menjadikannya mudah untuk dimesin. Bahan ini mempunyai nisbah kekuatan kepada berat yang baik dan boleh didapati dalam pelbagai jenis untuk pelbagai aplikasi.
✔6061-T6 ✔5052 ✔1060 ✔3003 ✔4130 ✔4140 ✔5083 ✔6082 ✔5A12 ✔7075 ✔5052 ✔2024 ✔1100 ✔3004 ✔5754 ✔6063 ✔7050 ✔5A02

Metal CNC Machining

Loyang mempunyai sifat yang diingini untuk beberapa aplikasi. Ia adalah geseran yang rendah, mempunyai kekonduksian elektrik yang sangat baik, dan mempunyai rupa keemasan (loyang). Ia biasanya digunakan di bahagian yang memerlukan beban yang besar.
✔C36000 ✔C37800 ✔C27400 ✔C10200 ✔CW617N ✔HPb59-1

Metal CNC Machining

Keluli tahan karat mempunyai ciri tahan suhu tinggi, dengan rintangan pengoksidaan dan rintangan kakisan yang baik. Ia digunakan secara meluas dalam bahagian mesin, bahagian industri pembinaan, dll.
✔303 ✔304 ✔316 ✔316L ✔420 ✔430

Metal CNC Machining

Aloi titanium digunakan secara meluas dalam industri automobil kerana beratnya yang ringan, kekuatan tinggi dan rintangan kakisan yang baik.
✔Titanium Gred 2 ✔ Titanium 6Al-4V

Metal CNC Machining

Keluli khas adalah sejenis keluli dengan komposisi khas, proses pengeluaran khas, struktur dan prestasi khas, yang boleh memenuhi keperluan khas. Berbanding dengan keluli biasa, keluli khas mempunyai kekuatan dan keliatan yang lebih baik, sifat fizikal, sifat kimia, biokeserasian dan sifat teknologi. Ia digunakan secara meluas dalam jentera, kereta, industri ketenteraan, industri kimia, peralatan rumah, kapal, pengangkutan, kereta api dan bidang lain.
✔Keluli Alat ✔Bearing keluli ✔Keluli mati ✔Keluli berkelajuan tinggi ✔ Keluli tungsten ✔Keluli mangan ✔ Keluli molibdenum ✔ Keluli kromium tungsten


4. Kajian Pemesinan CNC Logam

Metal CNC MachiningPemesinan CNC Logam menawarkan pelanggan cara yang tepat dan boleh berulang untuk mengeluarkan bahagian prototaip atau larian pengeluaran kecil. Sebelum melakukan Pemesinan CNC Logam, terdapat beberapa pembolehubah yang perlu dipertimbangkan. Kekerasan logam akan menjejaskan tempoh masa yang diperlukan untuk memesin bahagian tersebut. Logam yang lebih keras, seperti keluli karbon, memerlukan kelajuan pemotongan yang lebih perlahan. Kelajuan pemotongan yang lebih perlahan akan mengambil lebih banyak masa untuk mengeluarkan bahan dari tempat kosong. Pemesinan aluminium tersuai boleh dilakukan hampir empat kali lebih pantas kerana aluminium adalah bahan yang lebih lembut. Jenis logam juga boleh mempengaruhi kos akhir. Pastikan anda mempertimbangkan jenis logam dan kosnya semasa membuat anggaran harga awal.


Pemesinan CNC Logam ialah proses pembuatan yang ideal untuk larian kecil bahagian logam, terutamanya apabila berurusan dengan prototaip atau volum rendah.


Youlin menawarkan beberapa proses sekunder untuk komponen mesin CNC. Selepas bahagian logam dimesin, ia boleh dihantar untuk anodizing, penyaduran, atau salutan serbuk.


Kami pakar dalam pemesinan aluminium tersuai tetapi boleh bekerja dengan mudah dengan pelbagai logam untuk memenuhi keperluan pelanggan.


5. Soalan Lazim

S: Apa yang boleh anda buat dengan mesin CNC logam?

J: Pemesinan CNC semakin mendapat tempat dalam industri fesyen kerana kebebasan kreativiti yang dibenarkan. Anda boleh mencipta cincin, kerongsang, gelang, anting-anting, manset, klip tali leher, rantai, kepala tali pinggang, dan juga ikatan tali pinggang dengan mesin CNC.


S: Apakah bahan yang paling sukar untuk dimesin?

J: â—†Tungsten mempunyai kekuatan tegangan yang paling tinggi berbanding mana-mana logam semula jadi, tetapi ia rapuh dan cenderung berkecai apabila hentaman.

â—†Titanium mempunyai kekuatan tegangan 63,000 PSI.

â—†Kromium, pada skala Mohs untuk kekerasan, ialah logam paling keras di sekelilingnya.


S: Apakah logam yang paling mudah untuk dimesin?

J: Loyang, terkenal dengan kestabilannya dan kekuatannya yang rendah, adalah salah satu bahan yang paling mudah dan paling menjimatkan kos untuk dimesin. Jenis pemesinan ini digunakan dalam pelbagai jenis aplikasi dan industri. beberapa daripadanya termasuk perubatan, barangan pengguna dan elektrik.
Teg Panas: Pemesinan CNC Logam, China, Disesuaikan, OEM, pengeluar, Pembekal, Kilang, Buatan China

Hantar Pertanyaan

Produk Berkaitan