Pemesinan CNC Aluminium

Pemesinan CNC Aluminium

Pembekal Pemesinan CNC Aluminium Tersuai. Memandangkan logam ringan digunakan secara meluas, bahagian Pemesinan CNC Aluminium menjadi pilihan banyak industri. Kami memberi tumpuan kepada pembuatan bahagian aluminium ketepatan bukan standard dengan struktur yang kompleks, dan komited untuk menyampaikan komponen yang sangat tepat dan konsisten kepada pelanggan kami. Peralatan canggih dan pekerja mahir kami untuk memastikan pasukan kami mengekalkan kelebihan daya saing yang kukuh. Kami juga telah menambah baik proses Pemesinan CNC Aluminium untuk meningkatkan kecekapan dan kualiti, dan terus memenuhi keperluan pengeluaran pelanggan.

Butiran Produk

Pembekal Pemesinan CNC Aluminium Tersuai.

Usaha kekal kami adalah sikap "menghormati pasaran, menganggap adat, menganggap sains" dan teori "kualiti asas, mempercayai yang pertama dan pentadbiran yang maju" untuk Harga Terendah untuk Pemesinan CNC Aluminium Profesional OEM China, Kami ikhlas mengalu-alukan rakan sekutu syarikat antarabangsa dan domestik yang sama, dan berharap dapat bekerjasama dengan anda semasa berdekatan dengan masa hadapan yang boleh dijangka!
Harga Terendah untuk Pemesinan CNC Aluminium China, Kilang kami menegaskan prinsip "Kualiti Diutamakan, Pembangunan Mampan", dan mengambil "Perniagaan Jujur, Manfaat Bersama" sebagai matlamat kami yang boleh dibangunkan. Semua ahli mengucapkan terima kasih yang tulus atas sokongan pelanggan lama dan baharu. Kami akan terus bekerja keras dan menawarkan penyelesaian dan perkhidmatan berkualiti tinggi kepada anda. Terima kasih.

1. Keupayaan Kami untuk Pemesinan CNC Aluminium

Aluminum CNC Machining Secara amnya, Pemesinan CNC Aluminium bukanlah proses pengeluaran yang berdiri sendiri. Apabila keperluan pengeluaran jangka pendek mencecah ratusan atau lebih, anda memerlukan penyelesaian lengkap untuk mencapai proses yang lebih cekap, tepat dan kos efektif.
Apabila mengeluarkan bahagian aluminium, kami menyemak setiap projek berdasarkan kerumitan dan kebolehkilangan bahagian tersebut, menilai kos pengeluaran dan mencipta laluan proses yang memenuhi reka bentuk dan spesifikasi anda.
Kami telah menggabungkan pengilangan CNC 3 paksi, 4 paksi dan 5 paksi, pemutaran CNC dan proses pembuatan lain untuk mengembangkan keupayaan pembuatan bahagian Pemesinan CNC Aluminium, menampung sebarang cabaran dengan mudah, dan menjimatkan masa dan kos. Gabungan proses yang dioptimumkan ini termasuk teknologi proses tradisional seperti EDM, Wire EDM, Die Casting, Pelaburan Casting, Aluminium Extrusion dan Forging.2.Kebaikan Menggunakan Operasi Pemesinan CNC Aluminium

✔Kedua-duanya Kuat dan Ringan ✔Keupayaan Pemesinan Cemerlang ✔Ketahanan Kakisan Cemerlang ✔Kekonduksian Elektrik yang Lebih Besar ✔Potensi Kemasan Permukaan dan Anodisasi ✔Kos Pengeluaran Lebih Rendah ✔Kebolehkitar semula


3. Penerangan Produk Perkhidmatan Pemesinan CNC Aluminium Kami

Apabila menentukan kaedah terbaik untuk membuat bahagian, faktor yang paling penting ialah:

 • Kids Jump Ball

  Pelbagai jenis bahan aluminium pemesinan:

  Aluminium 6061, Aluminium 2024, Aluminium 5052, Aluminium 6063, Aluminium 7050, Aluminium 7075, Aluminium MIC-6

 • Kids Jump Ball

  Kemasan Permukaan:

  Letupan pasir, letupan tembakan, penggilap, anodisasi, pengoksidaan, elektroforesis, kromat, salutan serbuk dan pengecatan

 • Kids Jump Ball

  Warna Tersuai:

  Hitam, Asli, Biru, Hijau dan warna yang berbeza mengikut keperluan anda

 • Kids Jump Ball

  Pelbagai Proses Pemesinan CNC Aluminium:

  Pengilangan aluminium CNC, putaran aluminium CNC, penggerudian aluminium CNC


4. Aplikasi Pemesinan CNC Aluminium

Bahagian CNC aluminium boleh digunakan untuk automotif, elektrik, tentera, perubatan, aeroangkasa, penjanaan kuasa, seni bina dan kejuruteraan industri

Aluminum CNC Machining Automotif:Aluminium memainkan peranan yang semakin penting dalam kereta moden. semakin banyak bahagian kereta dibuat daripada aluminium: radiator enjin, roda, bampar, bahagian suspensi, blok silinder enjin, badan transmisi dan bahagian badan: hud, pintu dan juga rangka.

Aluminum CNC Machining Elektrik: Telefon pintar, tablet, komputer riba, TV skrin rata, monitor komputer dan elektronik lain semakin menggunakan aluminium dalam pengeluarannya. Aluminium menggabungkan keindahan dan kepraktisan, dengan keupayaan untuk kelihatan canggih lagi boleh dipercayai. Ini adalah ciri penting untuk industri elektronik.

Aluminum CNC Machining Tentera: Aluminium menawarkan rintangan kakisan yang sangat baik, ia boleh menahan persekitaran yang melampau dengan lebih baik. Tentera mempunyai keperluan yang tinggi dalam hal kekuatan dan keselamatan. Kenderaan tentera, perisai badan, senjata dan peralatan lain mampu menahan beberapa keadaan paling teruk yang boleh dibayangkan terima kasih kepada aluminium.

Aluminum CNC Machining Perubatan: Peranti aluminium sering digunakan untuk senario ortopedik, endoskopik, tulang belakang, trauma dan pembedahan. Itu adalah sebagai tambahan kepada peralatan hospital bukan khusus, termasuk dulang, alas katil, bekas dan bekas. Aluminium adalah lebih ringan daripada keluli tahan karat dan lebih tahan lama dan bersih daripada kebanyakan plastik.

Aluminum CNC Machining Aeroangkasa: Aluminium sesuai untuk pembuatan pesawat kerana ia ringan dan kuat. Aluminium adalah kira-kira satu pertiga berat keluli, membolehkan pesawat membawa lebih berat dan atau menjadi lebih cekap bahan api. Tambahan pula, rintangan tinggi aluminium terhadap kakisan memastikan keselamatan pesawat dan penumpangnya.

Aluminum CNC Machining Penjanaan kuasa: Wayar aluminium mempunyai keratan rentas 1.5 kali lebih besar untuk menghantar arus yang sama seperti wayar kuprum, tetapi dua kali lebih ringan. Berat adalah salah satu parameter terpenting untuk talian kuasa voltan tinggi yang menghantar kuasa pada jarak jauh. Oleh itu, hanya wayar aluminium digunakan dalam talian kuasa atas utama.

Aluminum CNC Machining Seni Bina: Aluminium digunakan secara meluas dalam bangunan kerana sifat intrinsiknya iaitu ringan dan rintangan kakisan. Aluminium digunakan dalam fasad luaran, bumbung dan dinding, dalam tingkap dan pintu, dalam tangga, pagar, rak, dan beberapa aplikasi lain.

Aluminum CNC Machining Kejuruteraan industri: Kejuruteraan industri juga memerlukan aluminium. Mesin rumit dengan banyak bahagian bergerak, termasuk peralatan dan robot automatik, menggunakan aluminium untuk berat dan kebolehbentukannya yang ringan. Ramai jurutera beralih kepada aluminium untuk keupayaan membuat acuan, satu lagi faedah daripada keupayaannya untuk mengambil pelbagai bentuk.


5. Soalan Lazim

S: Bagaimana untuk Meningkatkan Kestabilan Dimensi dalam Bahagian Pemesinan CNC Aluminium
A: â–¶ Hilangkan tekanan dalaman bahan
Cara biasa untuk menghilangkan tekanan dalaman adalah dengan menggunakan rawatan penuaan dan getaran semula jadi atau buatan. Kedua, Memotong bahagian yang berlebihan terlebih dahulu dan meneruskan proses selepas 1-2 jam penuaan semula jadi juga boleh menghapuskan ubah bentuk yang disebabkan oleh tekanan dalaman.
â–¶Tingkatkan kaedah pengapitan bahan kerja
Untuk pemprosesan pengilangan bahagian aluminium berdinding nipis dengan ketegaran yang lemah, kaedah pengapit berikut boleh digunakan untuk meningkatkan ketepatan pemesinan:
Gunakan cawan sedutan untuk mengagihkan daya pengapit secara sama rata di sepanjang plat nipis;
Isi bahagian dalam bahan kerja dengan medium untuk meningkatkan ketegaran.
â–¶Meningkatkan keupayaan pemotongan alatan
Bahan dan parameter geometri alat mempunyai pengaruh penting pada daya pemotongan dan haba pemotongan. Pemilihan alat yang betul adalah penting untuk meningkatkan kestabilan dimensi.
â–¶Pilih proses pemesinan yang munasabah
Proses pemesinan berkelajuan tinggi CNC secara amnya ialah: pemesinan kasar – pemesinan separuh siap – pemesinan sudut jelas – kemasan. Bagi bahagian yang mempunyai keperluan ketepatan tinggi, adalah perlu untuk meningkatkan bilangan pemesinan separuh kemasan dan mengekalkan elaun pemesinan seragam.
â–¶Gunakan kaedah operasi yang sesuai
Pilih kelajuan suapan yang betul, kelajuan gelendong dan kedalaman pemotongan;
Pemesinan simetri untuk bahagian hadapan dan belakang bahan kerja;
Pemesinan berbilang lapisan untuk semua rongga bahan kerja;
Gunakan penggerudian dan kemudian pengilangan apabila pemesinan bahagian dengan rongga.

S: Apakah jenis aluminium yang paling biasa digunakan untuk pemesinan CNC?
A: 6061-T6: Salah satu aloi aluminium paling popular di pasaran dan kebanyakan syarikat pembuatan menawarkannya sebagai gred standard untuk pemesinan CNC. Ia serba boleh, mudah dimesin.
7075-T6: Untuk aplikasi tekanan tinggi atau berprestasi tinggi, jurutera harus mempertimbangkan 7075-T6. Gred aluminium ini terkenal dengan nisbah kekuatan-ke-beratnya yang sangat baik dan kekerasannya bahkan boleh setanding dengan beberapa keluli yang lebih lembut.
2024-T4 ialah aloi berkekuatan sederhana hingga tinggi yang menawarkan rintangan lesu yang baik dan keliatan patah. Aluminium 2024-T4 tidak sekuat 7075-T6, tetapi ia masih sesuai untuk aplikasi aeroangkasa.

S: Adakah aluminium baik untuk pemesinan?
J: Tahap di mana aloi aluminium boleh dimesin bergantung pada sifat mekanikal serta proses pemesinan yang digunakan. Oleh kerana cip aluminium mudah dan mudah dibentuk, aloi aluminium dianggap lebih boleh dimesin daripada logam lain seperti keluli dan titanium. Aluminium adalah banyak dan kos efektif.
Teg Panas: Pemesinan CNC Aluminium, China, Disesuaikan, OEM, pengilang, Pembekal, Kilang, Buatan China

Hantar Pertanyaan

Produk Berkaitan