Penempaan Keluli

Penempaan Keluli

Pembekal Penempaan Keluli Tersuai China. Selama lebih daripada 10 tahun, Youlin terletak di Ningbo, China, adalah syarikat Forging profesional yang mengkhusus dalam membekalkan pelanggan kami dengan komponen penempaan keluli tersuai berkualiti tinggi. Semua industri kami berkhidmat adalah jentera pertanian, industri automotif, jentera pembinaan, industri angkat, industri medan minyak, dll. Selain penempaan, kami juga boleh membekalkan perkhidmatan nilai tambah lain untuk produk siap.

Butiran Produk

Pembekal Penempaan Keluli Tersuai China.

Perniagaan kami memberi penekanan terhadap pentadbiran, pengenalan kakitangan berbakat, serta pembinaan bangunan pekerja, berusaha keras untuk meningkatkan kesedaran standard dan liabiliti kakitangan. Perbadanan kami berjaya memperoleh Pensijilan IS9001 dan Pensijilan CE Eropah bagi harga yang berpatutan untuk China Steel Forging, Kami mengalu-alukan prospek untuk menjalankan perniagaan kecil bersama-sama anda dan berharap dapat berbesar hati untuk melampirkan butiran lanjut barangan kami.
Harga berpatutan untuk Bahagian Pemesinan Penempaan China, Bahagian Penempaan, Kami mengikut mekanisme unggul untuk memproses produk dan penyelesaian ini yang memastikan ketahanan dan kebolehpercayaan barangan yang optimum. Kami mengikuti proses membasuh dan meluruskan berkesan terkini yang membolehkan kami menyediakan penyelesaian berkualiti yang tiada tandingan untuk pelanggan kami. Kami sentiasa berusaha untuk kesempurnaan dan segala usaha kami ditujukan untuk mencapai kepuasan pelanggan sepenuhnya.

1. Apakah Penempaan Keluli

Steel ForgingPenempaan Keluli adalah salah satu kaedah tertua untuk menghasilkan komponen keluli dalam status pepejal. Dalam penempaan keluli, kepingan bilet atau bar dipotong mengikut panjang dan kemudian dipanaskan kepada plastik atau suhu penempaan aloi keluli tertentu. Sekeping itu kemudiannya diletakkan ke dalam mesin penekan, di mana bertan-tan—dan kadang-kadang berpuluh-puluh ribu tan— daya digunakan untuk menumbuk bilet atau palang lembut ke dalam lompang acuan penempaan.
Dua jenis mati digunakan dalam proses penempaan keluli. Yang pertama ialah “open-die,†yang mana proses penempaan menghasilkan bahagian yang hampir dengan bentuk dan geometri yang dikehendaki. Yang kedua ialah “closed-die,†yang boleh menghasilkan bahagian yang memerlukan pemesinan yang minimum. Proses mati tertutup menghasilkan bahagian dengan beberapa kilat luaran di sekeliling pinggirnya yang perlu dialih keluar dalam operasi menekan kedua. Selepas bahagian itu ditempa dan denyar dikeluarkan, ia sedia untuk rawatan haba selepas kimpalan, jika perlu, dan kemudian pemesinan akhir untuk dibentuk.


2. Kelebihan Penempaan Keluli

Penempaan keluli boleh menghasilkan komponen yang lebih kuat daripada tuangan atau bahagian mesin yang setara. Oleh kerana bilet keluli dibentuk semasa proses penempaan acuan tertutup, butiran dalamannya berubah bentuk mengikut bentuk umum bahagian tersebut. Akibatnya, bijirin berterusan di seluruh bahagian, menimbulkan bahagian dengan ciri kekuatan yang lebih baik.


Penempaan keluli mati tertutup boleh digunakan untuk mencipta bahagian yang diperbuat daripada hampir semua aloi keluli, termasuk keluli karbon, keluli aloi dan keluli tahan karat. Terima kasih kepada tiada had material, bahagian boleh dibuat untuk memenuhi keperluan tepat anda untuk pelbagai aplikasi.


Penempaan Keluli dengan kaedah die tertutup mampu menghasilkan bentuk jaring hampir untuk bahagian. Akibatnya, komponen palsu ini memerlukan sedikit atau tiada pemesinan, yang menjimatkan masa dan wang.


Penempaan Keluli boleh menyasarkan jumlah kos yang lebih rendah untuk permintaan komponen yang besar jika dibandingkan dengan tuangan atau fabrikasi. Apabila anda mempertimbangkan semua kos yang terlibat dalam kitaran hayat produk daripada pemerolehan kepada masa utama untuk mengolah semula, maka faktorkan kos sekerap, masa terhenti dan isu kualiti selanjutnya, faedah jangka panjang penempaan keluli boleh mengatasi jangka pendek. penjimatan kos yang mungkin ditawarkan oleh tuangan atau fabrikasi.


3. Penempaan Keluli untuk Aplikasi Automotif

Penempaan Keluli sentiasa dipilih untuk menghasilkan komponen kritikal untuk aplikasi automotif. Dengan kaedah penempaan die tertutup, semua jenis komponen automotif boleh disesuaikan dalam mana-mana aloi keluli, seperti keluli AISI 1045, keluli ASTM4140, dsb.

Penempaan Automotif biasa ialah:


â—†Rod penyambung â—†Lengan kawalan â—†Lengan goyang â—†Crankshaft â—†Camshaft â—†Hujung batang pengikat â—†Buku stereng


Steel Forging


4. Penempaan Keluli untuk Komponen Injap

Steel ForgingPenempaan keluli dalam acuan tertutup boleh menghasilkan komponen injap ketepatan dengan bentuk bersih. Kurang atau tiada operasi pemesinan kedua akan dilakukan.

Disebabkan oleh proses menekan bilet keluli, penempaan mati tertutup akan menambah kekuatan komponen injap. Kekuatan yang lebih tinggi adalah sangat penting untuk penggunaan komponen injap.

Proses penempaan keluli amat sesuai untuk komponen injap yang lebih kecil kerana kos acuan serta kos proses penempaan itu sendiri.

Penempaan keluli boleh digunakan untuk semua komponen injap tersuai, seperti badan injap, cakera injap, dsb.

Kualiti komponen injap keluli palsu hampir selalu lebih baik daripada bahagian yang sama semasa tuang.


5. Soalan Lazim

S: Adakah keluli tempaan lebih kuat daripada keluli?

J: Keluli tempa umumnya lebih kuat dan lebih dipercayai daripada tuangan dan keluli plat disebabkan oleh fakta bahawa aliran bijian keluli diubah, mengikut bentuk bahagian.


S: Seberapa kuat keluli palsu?

J: Penempaan keluli lebih kuat daripada tuangan.

Bahagian palsu mempunyai kekuatan keletihan 37% lebih tinggi yang mengakibatkan jangka hayat yang lebih lama daripada bahagian tuang. Besi tuang hanya mempunyai 66% daripada kekuatan hasil keluli tempa, ukuran yang menunjukkan jumlah beban yang boleh ditahan oleh logam sebelum berubah bentuk.


S: Untuk apa keluli palsu digunakan?

J: Penempaan keluli biasanya digunakan dalam aplikasi mekanikal dan perindustrian kerana kekuatan dan ketersediaannya, dan disebabkan kewujudan aloi khusus seperti keluli tahan karat dan karbon. Penempaan keluli menawarkan kekuatan yang tiada tandingan untuk pembuatan bahagian.
Teg Panas: Penempaan Keluli, China, Disesuaikan, OEM, pengeluar, Pembekal, Kilang, Buatan China

Hantar Pertanyaan

Produk Berkaitan