Die Forging

Die Forging

Youlin ialah pengilang dan pengeksport acuan di China. Dengan kemudahan penempaan antara 300t-2500t, kami mampu menghasilkan komponen tempa cetakan tertutup dari 0.2kg-60kg. Tiada had material jika anda ingin mendapatkan sumber penempaan keluli, penempaan aluminium dan penempaan tembaga. Kami boleh membekalkan semua penempaan logam yang anda suka.

Butiran Produk

Kami mengekalkan penambahbaikan dan penyempurnaan barangan dan pembaikan kami. Pada masa yang sama, kami melakukan secara aktif untuk melakukan penyelidikan dan kemajuan untuk ODM Factory China Hot Die Forging, Sebarang keperluan daripada anda akan diberi pampasan dengan pertimbangan terbaik kami!
Kilang ODM China Die Forging, Pada hari ini, kini kami mempunyai pelanggan dari seluruh dunia, termasuk Amerika Syarikat, Rusia, Sepanyol, Itali, Singapura, Malaysia, Thailand, Poland, Iran dan Iraq. Misi syarikat kami adalah untuk menawarkan penyelesaian berkualiti tinggi dengan harga terbaik. Kami tidak sabar-sabar untuk menjalankan perniagaan dengan anda!

1. Definisi Penempaan Die

Die ForgingPenempaan mati adalah pilihan yang paling biasa untuk ubah bentuk logam, yang mempunyai dua proses popular:
Penempaan mati terbuka, juga dipanggil penempaan percuma. Dalam penempaan acuan terbuka, bilet diletakkan di antara beberapa acuan yang tidak menutup logam sepenuhnya. Dimensi akan diubah dengan menukul dan mengecap logam melalui satu siri pergerakan sehingga dimensi akhir dicapai. Penempaan acuan terbuka digunakan secara meluas untuk produk dalam kuantiti yang kecil yang mudah, bukannya kompleks, seperti cakera, cincin, lengan, silinder dan aci. Satu lagi faedah penempaan acuan terbuka ialah rintangan keletihan dan kekuatan produk akan dipertingkatkan. Selain itu, lompang boleh dikurangkan dengan berkesan selepas penempaan acuan terbuka.


Die ForgingPenempaan die tertutup, juga dirujuk sebagai penempaan cetakan cetakan. Ia menggunakan tekanan tinggi untuk memampatkan kepingan logam untuk mengisi kesan cetakan tertutup untuk bentuk yang diperlukan. Untuk beberapa bentuk khas, operasi penempaan kedua diperlukan untuk mencapai bentuk dan dimensi akhir. Jenis bahan, ketegasan toleransi, dan keperluan untuk rawatan haba boleh menentukan kos bahagian tempa cetakan tertutup.


2.Perbezaan antara Penempaan Die Terbuka dan Penempaan Die Tertutup

Teknik penempaan acuan terbuka dan penempaan acuan tertutup adalah berbeza. Secara amnya, untuk penempaan dadu tertutup, acuan acuan dimesin dengan ketepatan pertama dan kosnya tinggi. Bar logam kemudiannya diletakkan di antara acuan atas dan bawah dan ditempa mengikut bentuk yang diperlukan. Selepas penempaan acuan tertutup sangat kurang atau tiada pemesinan akan dikendalikan kerana ketepatannya yang tinggi sepanjang proses. Jadi penempaan die tertutup juga merupakan bentuk jaring atau proses bentuk jaring berhampiran.
Untuk penempaan acuan terbuka, daya mampatan yang besar dikenakan oleh pukulan berterusan tukul penempaan untuk mengubah bentuk bilet logam. Tidak seperti penempaan die tertutup, penempaan die terbuka adalah sangat mudah. Dan kedua operasi pemesinan sentiasa dijalankan.

Die Forging


3.Kebaikan & Kelemahan Penempaan Paparan Terbuka dan Penempaan Paparan Tertutup

Buka Die Forging

Penempaan Mati Tertutup

Kelebihan

Rintangan keletihan yang lebih baik dan struktur mikro yang lebih baik

Ekonomi untuk pengeluaran besar berjalan.

Pembentukan struktur butiran dalaman meningkatkan ketegangan dan kekuatan produk.

Pembentukan struktur butiran dalaman meningkatkan ketegangan dan kekuatan produk.

Peningkatan kekuatan dan hayat bahagian yang lebih lama

Tiada had material

Kurang bahan buangan

Kemasan permukaan yang lebih baik

Mengurangkan peluang lompang

Kurang atau tiada pemesinan diperlukan untuk toleransi yang rapat

Penjimatan kos yang berharga

Dimensi toleransi yang lebih ketat dan bentuk jaring boleh dicapai

keburukan

Ia tidak mampu membentuk toleransi rapat dan bahagian ketepatan yang lebih tinggi

Ia tidak begitu menjimatkan untuk jangka pendek kerana kos pengeluaran die yang tinggi

Pemesinan selalunya diperlukan untuk mencapai dimensi yang dikehendaki

Penempaan acuan tertutup memberikan persekitaran kerja yang berbahaya


1. Definisi Penempaan Die

Penempaan die tertutup dan tuangan die terbuka adalah kaedah penempaan yang paling biasa digunakan untuk bahagian keluli. Penempaan popular kerana struktur bijirin dalaman yang dipertingkatkan dan boleh menghasilkan produk yang lebih kuat dan keras.

Dalam penempaan dadu terbuka, pemesinan kasar atau ketepatan biasanya diperlukan lagi selepas proses penempaan dadu terbuka kerana dimensi tidak tepat dicapai dengan memalu. Oleh itu, penempaan acuan terbuka lebih sesuai untuk bahagian besar dalam beberapa tan. Secara amnya, produk dalam kaedah penempaan termasuk aci panjang palsu, penggelek palsu, dan silinder palsu, yang kebanyakannya digunakan untuk aplikasi industri kereta api dan pesawat.
Walau bagaimanapun, penempaan acuan tertutup lebih disukai untuk bahagian kritikal yang kecil dengan pertimbangan keselamatan kerana ketepatannya yang tinggi. Ia sangat digunakan untuk menghasilkan produk kecil seperti kelengkapan palsu, perkakasan angkat & tali palsu, alat ganti automotif palsu, dsb. Ladang minyak, automotif, perhutanan & pertanian, dan perlombongan ialah beberapa industri yang bergantung pada teknik penempaan acuan tertutup.


5. Soalan Lazim

Yang manakah merupakan kelemahan penempaan acuan terbuka?
J: Penempaan dadu terbuka tidak disyorkan untuk bentuk yang kompleks, dan selalunya memerlukan pemesinan ketepatan untuk melengkapkan proses memandangkan dimensi yang dihasilkan dengan memalu semasa proses dadu terbuka mungkin tidak tepat.

S: Apakah yang boleh dibuat daripada penempaan acuan terbuka?
J: Proses penempaan dadu terbuka biasanya menghasilkan bar bulat, segi empat tepat, segi empat sama dan heksagon, rasuk serta bentuk asas lain. Produk biasa yang terbentuk termasuk hab, gelendong, aci langkah, mandrel, cangkerang logam, kosong bertindik dan penempaan lempeng mudah.

S: Apakah batasan penempaan acuan terbuka?
J: â–· Tidak sesuai untuk membentuk bahagian yang rumit, ketepatan atau aplikasi toleransi rapat lain.
â–· Pemesinan selalunya diperlukan untuk melengkapkan penempaan acuan terbuka.
â–· Proses tidak selalu menghasilkan hasil yang konsisten atau ciri yang diingini.

Teg Panas: Die Forging, China, Disesuaikan, OEM, pengeluar, Pembekal, Kilang, Buatan China

Hantar Pertanyaan

Produk Berkaitan