Tekan Forging

Tekan Forging

Youlin ialah pengilang & pengeksport penempaan akhbar profesional terkemuka, terletak di Ningbo, China. Syarikat penempaan akhbar kami mengkhususkan diri dalam menghasilkan semua jenis penempaan keluli, penempaan aluminium dan penempaan tembaga yang terlibat dalam jentera perlombongan, jentera pembinaan, komponen automotif, industri minyak & gas, dan lain-lain. Kami boleh menservis komponen palsu dalam proses penempaan acuan tertutup antara 0.05kg -100kg.

Butiran Produk

Dengan pengalaman yang banyak dan produk dan perkhidmatan yang bertimbang rasa, kami telah diiktiraf sebagai pembekal terkemuka untuk banyak pengguna global untuk China Harga murah China Custom Precision Stainless Steel Metal Aluminium Brass Open Die Hot Press Forging, Anda mungkin memperoleh harga yang paling murah di sini. Anda juga akan mendapat barangan berkualiti premium dan perkhidmatan hebat di sini! Tolong jangan tunggu untuk mendapatkan kami!
China Harga murah China Press Forging, Kami mempunyai jurutera terkemuka dalam industri ini dan pasukan yang cekap dalam penyelidikan. Lebih-lebih lagi, kami kini mempunyai mulut arkib dan pasaran kami sendiri di China dengan kos yang rendah. Oleh itu, kami boleh memenuhi pertanyaan yang berbeza daripada pelanggan yang berbeza. Anda harus mencari tapak web kami untuk menyemak lebih banyak maklumat daripada produk dan penyelesaian kami.

1.Apakah proses penempaan akhbar

Press ForgingPenempaan tekan boleh ditakrifkan sebagai proses pembentukan meletakkan logam di antara dua die dengan menggunakan tekanan mekanikal atau hidraulik. Penempaan tekan biasanya dilakukan pada penekan penempaan, mesin yang memberikan tekanan secara beransur-ansur pada acuan penempaan. Bentuk logam biasanya dibentuk oleh pukulan tebuk tunggal untuk setiap stesen mati. Penempaan tekan boleh menggunakan proses penempaan panas atau penempaan sejuk. Ia sesuai untuk produktiviti volum tinggi penempaan.


2.Drop Forging vs Press Forging

Press ForgingPenempaan tekan adalah serupa dengan penempaan jatuh kecuali ia menggunakan tekanan penyemperitan berterusan yang digunakan oleh penekan hidraulik. Proses ini meningkatkan panjang bahan kerja dan mengurangkan bahagian bahan kerja.
Penempaan jatuh ialah apabila separuh daripada acuan dijatuhkan dari ketinggian ke separuh lagi acuan, yang akan mengandungi bahan kerja logam panas yang akan dibentuk. Drop forging lebih sesuai untuk pengeluaran besar-besaran. Pembentukan tekan adalah bukannya menjatuhkan separuh dadu ke separuh lagi kedua-dua bahagian itu disatukan dan ditolak bersama di bawah tekanan yang besar (sehingga kira-kira 10000 tan) membentuk objek. Perbezaannya ialah pembentukan titisan meninggalkan bahagian tengah logam tidak begitu keras seperti bahagian luar, tetapi pembentukan tekan memberikan kekerasan yang lebih seragam untuk komponen yang lebih besar. Sudah tentu, penempaan jatuh dan penempaan tekan ditakrifkan dalam istilah dua jenis kaedah penempaan. Kami juga boleh membezakan penempaan daripada suhunya, penempaan tersebut dinamakan kepada penempaan sejuk, penempaan panas dan penempaan panas.


3.Kelebihan Penempaan Akhbar

Press Forging1. Produktiviti yang lebih tinggi daripada penempaan titisan.
2. Ketepatan yang lebih tinggi dari segi toleransi dalam 0.01 hingga 0.02 inci.
3. Dies yang digunakan dalam penempaan akhbar mempunyai kurang draf, oleh itu bentuk yang lebih rumit boleh ditempa dengan ketepatan dimensi yang lebih baik.
4. Kelajuan, tekanan dan perjalanan dadu dikawal secara automatik, dalam penempaan akhbar.
5. Kemungkinan automasi proses melalui mekanisme penyusuan kosong dan penyingkiran penempaan.
6. Operasi selesai dalam satu tindakan memerah, menjimatkan masa.
7. Ubah bentuk plastik masuk jauh ke dalam bahagian tengah bahan kerja, memberikan ubah bentuk seragam dan serentak di seluruh logam.
8. Kapasiti penekan antara 500 hingga 9000 tan dan bilangan pukulan kerja seminit boleh setinggi 40 atau bahkan 50. Bermakna 40 hingga 50 bahagian dihasilkan seminit.
9. Penempaan akhbar, oleh itu, sesuai untuk pengeluaran besar-besaran nat, bolt, rivet, skru, tuas putus, perlumbaan galas, injap, dll.


4. Had Penempaan Akhbar

Press ForgingNamun begitu, penempaan akhbar mempunyai batasan tertentu, iaitu:
1. Kos modal permulaan adalah lebih tinggi berbanding dengan penempaan jatuh, kerana kos penekan engkol sentiasa lebih tinggi daripada tukul yang setara.
2. Kesukaran untuk membersihkan kerak kosong adalah satu lagi proses yang singkat.
3. Proses ini sesuai dari segi ekonomi hanya apabila peralatan digunakan dengan cekap.


5. Soalan Lazim

S: Apakah produk yang dibuat daripada penempaan akhbar?
J: Produk seperti roda kereta, sesendal, gear, gandar kereta, injap air, muncung roket, komponen struktur kapal udara dan sinki dapur dihasilkan oleh penekan tempa panas atau sejuk.

S: Mengapakah penempaan akhbar lebih diutamakan daripada penempaan tukul?
J: Terdapat banyak kelebihan penempaan akhbar tetapi yang terbesar ialah keupayaannya untuk mengubah bentuk bahan kerja. Penempaan tukul hanya boleh menjejaskan permukaan bahan kerja manakala penempaan tekan boleh mengubah bentuk dan bahagian dalam bahan kerja pada masa yang sama. Satu lagi kelebihan penempaan akhbar ialah ia lebih cekap.

S: Apakah perbezaan antara tukul dan penempaan tekan?
J: Drop Forging – Dengan drop forging (juga dipanggil hammer forging), bilet logam dimasukkan ke dalam dadu dan dipalu dengan beberapa pukulan. Proses ini meneruskan bilet dibentuk menjadi bentuk. Dengan penempaan akhbar, logam dibentuk dengan cara yang seragam dari permukaan ke tengah.

Teg Panas: Tekan Penempaan, China, Disesuaikan, OEM, pengeluar, Pembekal, Kilang, Buatan China

Hantar Pertanyaan

Produk Berkaitan