Penempaan Panas

Penempaan Panas

Penempaan panas diketahui menghasilkan beberapa bahagian dan komponen pembuatan yang paling kuat berbanding proses pembuatan logam lain. Kami menghasilkan bahagian dan komponen penempaan panas daripada beberapa gram hingga lebih daripada beberapa ratus kilogram. Untuk bahagian penempaan panas dengan keperluan kemasan permukaan khas, kami menyediakan rangkaian luas operasi sekunder termasuk pemesinan, kemasan permukaan, dsb.

Butiran Produk

Komisen kami adalah untuk memberi perkhidmatan kepada pengguna dan pelanggan kami dengan kualiti terbaik dan produk digital mudah alih yang kompetitif untuk Harga Istimewa untuk China OEM Factory Manufacturing Hot Forging untuk Multi-Field, Kami juga sentiasa mencari untuk menjalin hubungan dengan pembekal baharu untuk menyediakan penyelesaian yang inovatif dan pintar kepada pelanggan kami yang dihargai.
Harga Istimewa untuk China Forging, Hardware, Jurutera R&D Berkelayakan akan berada di sana untuk perkhidmatan perundingan anda dan kami akan mencuba yang terbaik untuk memenuhi keperluan anda. Jadi pastikan anda berasa bebas untuk menghubungi kami untuk pertanyaan. Anda boleh menghantar e-mel kepada kami atau menghubungi kami untuk perniagaan kecil. Anda juga boleh datang ke perniagaan kami sendiri untuk mengenali kami dengan lebih lanjut. Dan kami pasti akan membekalkan anda dengan sebut harga terbaik dan perkhidmatan selepas jualan. Kami bersedia untuk membina hubungan yang stabil dan mesra dengan pedagang kami. Untuk mencapai kejayaan bersama, kami akan melakukan usaha terbaik kami untuk membina kerjasama yang kukuh dan kerja komunikasi yang telus dengan rakan kongsi kami. Di atas semua, kami di sini untuk mengalu-alukan pertanyaan anda untuk mana-mana barangan dan perkhidmatan kami.

1.Apakah Penempaan Panas?

Penempaan panas memerlukan pemanasan bahan kerja kepada kira-kira 75% daripada suhu leburnya. Ini membolehkan tekanan aliran dan tenaga yang diperlukan untuk membentuk logam menjadi lebih rendah, dengan berkesan meningkatkan kadar pengeluaran (atau kadar terikan). Penempaan panas membantu dalam menjadikan logam lebih mudah dibentuk serta tidak mudah patah.

Hot ForgingBesi, bersama dengan aloinya, hampir selalu ditempa panas kerana dua sebab utama:
#1) Jika pengerasan kerja berterusan, bahan keras (seperti keluli dan besi) akan menjadi lebih sukar untuk digunakan
#2) Ia adalah pilihan yang lebih menjimatkan untuk menempa logam panas seperti keluli dan kemudian diikuti dengan proses rawatan haba kerana logam seperti keluli boleh diperkukuh melalui proses lain (dan tidak semestinya hanya proses kerja sejuk).
Suhu purata untuk penempaan panas termasuk:
Aloi Aluminium (Al) – 360° (680°F) hingga 520°C (968°F);
Aloi Kuprum (Cu) – 700°C (1 292°F) – 800°C (1 472°F);
Keluli – sehingga 1 150°C (2 102°F)


2. Faedah dan Kesan Sampingan Tidak Menguntungkan Penempaan Panas

Proses penempaan panas menghasilkan bentuk yang paling pelbagai berbanding dengan proses penempaan yang lain, dan kerana acuan tidak begitu mahal untuk dihasilkan, ia disesuaikan dengan baik kepada kelompok kecil dan komponen yang berbentuk bentuk.

Hot Forging✔ Kemuluran yang baik
✔ Kemungkinan untuk mengeluarkan bahagian tersuai dengan bentuk yang kompleks
✔ Ketepatan tinggi, kualiti permukaan yang sangat baik
✔ Nisbah kebolehbentukan yang tinggi, faedah kos
✔ Meningkatkan kekakuan dan dengan itu kurang tenaga diperlukan
✔ Meningkatkan resapan dan dengan itu mengurangkan ketidakhomogenan kimia
Walau bagaimanapun, Penempaan Panas Mempunyai 2 Kesan Sampingan yang Tidak Menguntungkan
✘ Kawasan berfungsi komponen hendaklah dimesin sebelum pemasangan, kerana keadaan permukaan, had terima dimensi dan sisa pencemaran permukaan tidak sesuai dengan reka bentuk pemasangan mekanikal biasa.
✘ Hasil bahan lebih tinggi daripada yang lain (penempaan panas dan sejuk) kerana skala yang dihasilkan semasa pemanasan, dan kerana pemesinan seterusnya.


3. Perkara Paling Penting untuk Dipertimbangkan Semasa Melakukan Penempaan Panas

Penyejukan: Penyejukan perlu dilakukan dengan berhati-hati kerana risiko melengkung.
Toleransi: Satu lagi perkara penting yang perlu dipertimbangkan semasa memilih penempaan panas ialah toleransi dimensi yang kurang tepat berbanding penempaan sejuk.
Denyar: Penempaan panas boleh dibahagikan kepada penempaan dengan dan tanpa denyar. Ini dengan denyar mempunyai geometri 3D yang kompleks berbanding dengan tanpa kilat, biasanya terhad kepada komponen paksisimetri atau komponen dengan geometri kitaran-simetri.
Dies: Dies yang digunakan dalam penempaan panas dibuat khas untuk dipadankan dengan reka bentuk bahagian pelanggan. Proses ini dilakukan dengan penukul jatuh, jatuh kuasa atau pukulan balas, penekan hidraulik atau skru, dan jentera lain yang serupa untuk memampatkan logam yang dipanaskan ke dalam bentuk bahagian yang dikehendaki. Memandangkan acuan yang digunakan dalam penempaan panas mengalami kitaran haba yang terputus dan beban mekanikal, keretakan, ubah bentuk plastik, rekahan keletihan haba dan haus harus diambil kira. Untuk memanjangkan hayat dies, kemuluran dan keliatan yang baik serta tahap kekerasan panas dan kekuatan tegangan panas yang dipertingkatkan diperlukan.

Hot Forging


4.Bahan untuk Penempaan Panas dan Aplikasi

bahan

Ciri-ciri

Permohonan

Keluli Tahan Karat

Tahan karat

â–¶ Digunakan dalam turbin wap, bejana tekanan, dan aplikasi lain dalam industri petrokimia, perubatan, pemprosesan makanan.

â–¶ Digunakan pada suhu sehingga 1800 F di bawah tekanan rendah dan hingga 1250 F di bawah tekanan tinggi.

Karbon Rendah dan Keluli Aloi

Mudah diproses

Sifat mekanikal yang baik

Kos bahan yang rendah

â–¶ Terutamanya digunakan pada suhu yang lebih rendah daripada 400 F untuk aplikasi struktur dan enjin dalam industri pesawat dan pengangkutan.

aluminium

Nisbah kekuatan kepada berat yang baik

Sedia dipalsukan

â–¶ Terutamanya digunakan pada suhu yang lebih rendah daripada 400 F untuk aplikasi struktur dan enjin dalam industri pesawat dan pengangkutan.

Tembaga

Rintangan pengoksidaan

Kekuatan menjalar-pecah

â–¶ Digunakan pada suhu antara 1200 dan 1800 F.

â–¶ Digunakan untuk bentuk struktur, komponen turbin, kelengkapan, dan injap.

titanium

Kekuatan tinggi

Ketumpatan rendah

Rintangan kakisan yang sangat baik

â–¶ Kira-kira 40% lebih ringan beratnya berbanding bahagian keluli.

â–¶ Digunakan terutamanya dalam perkhidmatan suhu hingga 1000 F.

â–¶ Digunakan untuk komponen dan struktur enjin pesawat, komponen kapal, dan injap serta pemasangan dalam industri pengangkutan dan kimia.5. Soalan Lazim

S: Apakah yang boleh kami tawarkan untuk operasi sekunder dan rawatan haba penempaan panas?
A: ☆ Pemesinan ketepatan tinggi
★ Menebuk, menggerudi, menoreh, membongkok, mengisar
☆ Mengecat, menganodkan, oksida hitam, salutan serbuk
★ Rawatan haba

S: Industri manakah yang kebanyakannya boleh mendapat manfaat daripada penempaan panas?
J: Aplikasi produk tempa panas yang paling biasa ditemui terutamanya dalam konfigurasi automotif, pertanian, aeroangkasa dan pembinaan, yang memerlukan kekuatan dan ketahanan.

S: Yang manakah lebih baik penempaan sejuk atau penempaan panas?
J: Penempaan sejuk meningkatkan kekuatan logam dengan mengerasnya pada suhu bilik. Penempaan panas menghasilkan kekuatan hasil yang optimum, kekerasan rendah dan kemuluran tinggi dengan mengeras logam pada suhu yang sangat tinggi.

Teg Panas: Penempaan Panas, China, Disesuaikan, OEM, pengeluar, Pembekal, Kilang, Buatan China

Hantar Pertanyaan

Produk Berkaitan