Penempaan Sejuk

Penempaan Sejuk

Youlin ialah syarikat penempaan sejuk, merupakan sumber sehenti anda untuk pengikat khusus, bahagian kepala sejuk dan mesin, dan komponen kejuruteraan, menggunakan tajuk sejuk berbilang stesen, pemesinan skru berbilang gelendong dan pemesinan CNC dan menengah. Dengan menggabungkan teknologi pembentukan sejuk termasuk tajuk, penyulingan dan reka bentuk membentuk alat yang sistematik dengan pemesinan sekunder, Youlin mempunyai keupayaan unik untuk merekayasa dan mengeluarkan penyelesaian sejuk kepala jangka panjang dan kos efektif untuk pelanggan kami.

Butiran Produk

Kami akan melakukan segala usaha dan kerja keras untuk menjadi cemerlang dan cemerlang, dan mempercepatkan teknik kami untuk berdiri semasa pangkat syarikat berteknologi tinggi dan gred tinggi global untuk Penempaan Sejuk Tersuai Kilang Murah China, Kami mengalu-alukan pelanggan baharu dan terdahulu daripada semua gaya hidup untuk menghubungi kami untuk interaksi perusahaan perniagaan yang akan datang dan mencapai pencapaian bersama!
Kilang Murah China Forging, Forging Parts, Kepuasan pelanggan adalah matlamat pertama kami. Misi kami adalah untuk mengejar kualiti superlatif, membuat kemajuan berterusan. Kami sangat mengalu-alukan anda untuk membuat kemajuan seiring dengan kami, dan membina masa depan yang makmur bersama-sama.

1.Apakah Cold Forging?

Penempaan sejuk, biasanya dikenali sebagai pembentukan sejuk / tajuk sejuk, ialah proses pembentukan & pembuatan logam di mana stok bar dimasukkan ke dalam dadu dan dipicit ke dalam dadu tertutup kedua. Proses, selesai adalah pada suhu bilik atau di bawah suhu penghabluran semula logam untuk membentuk logam ke dalam bentuk atau konfigurasi yang diingini.


2. Proses Pengilangan Penempaan Sejuk

1. Kosong Dipotong daripada gegelung wayar
2. Lanjutan untuk Pembentukan Kosong dimajukan ke stesen pertama
3.1 Tingkatan Kosong dibentuk, kemudian dimajukan ke stesen seterusnya
Borang 4.2 Semasa lejang mesin yang sama, bahagian sebelumnya terbentuk semula di stesen kedua. Kerja dilakukan pada beberapa bahagian untuk menghasilkan satu bahagian siap setiap lejang mesin. [Sesetengah bahagian memerlukan beberapa mati dan pukulan untuk membentuk reka bentuk yang dimaksudkan]
5. Bahagian Terbentuk Bahagian yang telah siap dikeluarkan dari acuan


3.Kebaikan dan Keburukan Penempaan Sejuk

Cold Forging→memerlukan sedikit atau tiada kerja penyudah
→tidak memerlukan rawatan haba sekunder sebelum pemesinan
→berat akhir bahagian penempaan sejuk sama dengan berat awal bahan
→tahap ketepatan dimensi yang boleh dicapai dan kualiti permukaan yang sangat baik
→kelebihan ekonomi digabungkan dengan kadar pengeluaran yang tinggi dan jangka hayat yang panjang


Cold Forging→hanya bentuk mudah dalam isipadu tinggi boleh dibentuk
→tahap ubah bentuk yang boleh dicapai dan gred pembentukan adalah lebih terhad
→logam tempa sejuk kurang mulur, tegasan sisa mungkin berlaku.
→penyemperitan penempaan sejuk juga memerlukan rawatan haba
→tempaan sejuk tidak boleh digunakan pada setiap gred keluli


4. Perkhidmatan Penempaan Sejuk untuk Syarikat dalam Pelbagai Industri

Cold ForgingAeroangkasa: Persekitaran melampau industri aeroangkasa memerlukan prestasi terbaik daripada aloi khas yang berkualiti tinggi dan tahan lama.

Cold ForgingAutomotif: Youlin memberi perkhidmatan kepada industri automotif dalam pelbagai cara. Kemungkinan besar bahawa pembentukan sejuk digunakan untuk membina sesuatu di dalam kereta anda.

Cold ForgingElektronik Komputer: Proses pembentukan sejuk membantu menjadikan komponen dalam komputer dan elektronik lebih kecil, kunci kepada pembangunan produk baharu dalam industri yang sentiasa berkembang ini.

Perubatan: Peranti perubatan biasanya dihasilkan dengan logam yang sukar diubah dengan proses pemesinan tradisional. Pembentukan sejuk membolehkan kami menempa logam unik ini pada volum dan kelajuan pengeluaran yang tinggi.5. Soalan Lazim

S: Adakah penempaan sejuk paling kuat?
A: Faktor yang sangat penting ialah keupayaan penempaan sejuk untuk meningkatkan kekuatan dan integriti bahagian akhir dengan ketara. Penempaan menghasilkan bahagian yang lebih kuat daripada yang boleh dicapai dengan proses tuangan, kimpalan atau serbuk logam dan ia juga lebih baik daripada pemesinan bar mentah atau logam plat.

S: Apakah logam yang boleh ditempa sejuk?
J: Logam yang paling biasa dalam aplikasi penempaan sejuk biasanya keluli aloi standard atau karbon. Penempaan sejuk biasanya merupakan proses mati tertutup. Penempaan sejuk biasanya lebih disukai apabila logam itu sudah menjadi logam lembut, seperti aluminium.

S: Bagaimanakah penempaan sejuk dilakukan?
J: Juga dipanggil pembentukan sejuk, penempaan sejuk ialah proses yang berlaku berhampiran suhu bilik, bukannya pada suhu yang lebih tinggi seperti penempaan panas dan panas. Ia dilakukan dengan meletakkan bahan kerja di antara dua dadu, dan menumbuk dadu sehingga logam mengambil bentuknya.

Teg Panas: Penempaan Sejuk, China, Disesuaikan, OEM, pengeluar, Pembekal, Kilang, Buatan China

Hantar Pertanyaan

Produk Berkaitan