Penempaan Aluminium

Penempaan Aluminium

Youlin menggunakan proses penempaan aluminium yang terbukti untuk menghasilkan bahagian yang sepadan dengan keperluan tepat pelanggan kami. Jurutera reka bentuk kami akan bekerjasama dengan anda, mengikut keperluan, untuk mengoptimumkan reka bentuk anda untuk pengeluaran yang lebih pantas dan cekap, tanpa mengorbankan prestasi bahagian. Kami menawarkan sokongan teknikal penuh, pemesinan sekunder, pelbagai proses kemasan permukaan, pergudangan, perkhidmatan pemasangan dan banyak lagi. Youlin ialah kedai sehenti sebenar untuk bahagian aluminium palsu.

Butiran Produk

Pemenuhan pelanggan adalah tumpuan utama kami. Kami mengekalkan tahap profesionalisme, cemerlang, kredibiliti dan perkhidmatan yang konsisten untuk Pembekal ODM China Aluminium Forging, Kami amat mengalu-alukan semua tetamu untuk menyediakan interaksi perusahaan perniagaan dengan kami berdasarkan aspek positif bersama. Ingat untuk bercakap dengan kami sekarang. Anda akan mendapat balasan layak kami dalam masa 8 beberapa jam sahaja.
Pembekal ODM China Aluminium Forging, Mereka adalah pemodelan yang kukuh dan mempromosikan dengan berkesan di seluruh dunia. Tidak pernah hilang fungsi utama dalam masa yang cepat, ia perlu untuk memenuhi keperluan anda dengan kualiti yang hebat. Berpandukan prinsip Berhemat, Kecekapan, Kesatuan dan Inovasi. perbadanan itu. meningkatkan usaha yang sangat baik untuk mengembangkan perdagangan antarabangsanya, meningkatkan organisasinya. rofit dan meningkatkan skala eksportnya. Kami yakin bahawa kami akan mempunyai prospek yang cerah dan akan diedarkan ke seluruh dunia pada tahun-tahun akan datang.

1. Kapasiti Kami untuk Penempaan Aluminium

Keupayaan kami termasuk prototaip atau sekali sahaja, larian kecil, kuantiti pengeluaran penuh dan bekalan inventori tepat dalam masa untuk kontrak jangka panjang. Beberapa produk yang kami tempa dan proses yang kami gunakan untuk penempaan aluminium termasuk

√ Blok bar rata sehingga 60″ lebar dan 10,000 lbs.

√ Silinder dan lengan sehingga 72″ maksimum O.D. dan panjang maksimum 96″

√ Cakera dan hab sehingga 80″ diameter dan 15,000 lbs.

√ Gelang yang digulung, ditempa tangan atau mandrel ditempa sehingga 80″ maksimum O.D. dan panjang maksimum 65″

√ Bulat, aci dan aci langkah sehingga 220″ panjang maksimum dan 10,000 lbs.

√ Langkah atau kontur yang dipalsukan untuk mengurangkan masa pemesinan kemasan dan sisa bahan

√ Pelindapkejutan dan pembajaan, penormalan atau penyepuhlindapan penempaan.

Aluminum Forging


2. Proses Penempaan Aluminium

Aluminium boleh ditempa dalam beberapa cara berbeza, termasuk penempaan mati terbuka, penempaan mati tertutup, dan penempaan cincin bergulung. Teknik penempaan yang berbeza digunakan untuk mencipta bahagian dan item aluminium yang berbeza.

Aluminum Forgingâ— Open-Die Forging melibatkan menumbuk atau memalu blok aluminium yang besar dengan berat sehingga 200,000 paun untuk membentuk komponen logam yang besar. Hasil akhir penempaan mati terbuka adalah kekuatan aloi yang dipertingkatkan dan integriti struktur yang optimum.
â— Penempaan Mati Tertutup kadangkala dipanggil penempaan kesan-mati. Ia menyumbang sebahagian besar pengeluaran penempaan aluminium moden dan boleh digunakan untuk menghasilkan bahagian aluminium yang kompleks. Penempaan mati tertutup akhirnya meningkatkan kekuatan dan keketatan produk aloi aluminium. Di samping itu, ia membolehkan pembentukan pelbagai bentuk dan reka bentuk yang hampir tidak terhad. Apabila bercakap tentang pengeluaran besar-besaran, penempaan mati tertutup biasanya kekal lebih menjimatkan kos daripada penempaan mati terbuka. Selain itu, penempaan mati tertutup menghasilkan kemasan permukaan yang lebih baik dan lebih mesra alam.
â— Penempaan Aluminium Cincin Bergulung ialah satu proses mencipta gelang logam, yang bermula dengan penempaan mati terbuka untuk mencipta prabentuk cincin berbentuk donat. Selepas itu, proses penggelek gelang menggunakan "penggelek pemalas" untuk memberikan tekanan secara beransur-ansur pada prabentuk untuk mengubah suai ketebalan dan ketinggian dinding gelang. Semasa proses ini, diameter cincin meningkat sehingga mencapai dimensi yang ditentukan.


3. Faedah Bahagian Penempaan Aluminium

→Nisbah kekuatan kepada berat →Kemasan permukaan yang baik →Ringan / ketumpatan rendah →Keliatan patah →Ketahanan kakisan →Pertumbuhan retak keletihan dan keletihan →Kekonduksian haba yang tinggi →Sifat kriogenik →Kefleksibelan reka bentuk


4. Aplikasi untuk Bahagian Penempaan Aluminium

Kerana kekuatannya, penempaan aluminium kekal sesuai untuk aplikasi di mana prestasi dan keselamatan adalah keutamaan yang tinggi kerana ia boleh bertahan dalam keadaan sengit untuk pelbagai jenis industri, termasuk pesawat, aeroangkasa, automotif, seni bina, perkakas, ketenteraan dan pertahanan, marin, petrokimia. dan industri peralatan proses.

â—† Nisbah kekuatan kepada berat yang tinggi, seperti bingkai udara, bingkai dan panel automotif, roda

â—† Rintangan kakisan, seperti pengikat, komponen struktur dan bingkai untuk pembinaan dan elemen seni bina hiasan, peralatan proses dan peralatan marin

â—† Rintangan dan ketahanan haus, seperti peralatan proses, pengikat dan komponen motor tertentu.

Aluminum Forging


5. Soalan Lazim

S: Apakah perbezaan antara aluminium palsu dan aluminium tuang?

J: Perbezaan asas antara penempaan dan tuangan ialah proses penempaan tidak mencairkan bahan bahan kerja untuk mencipta bentuk baharu. Dalam tuangan, logam dicairkan dan dituangkan atau dipaksa ke dalam acuan yang dibuat dalam bentuk barang yang dikehendaki.


S: Adakah penempaan aluminium menjadikannya lebih kuat?

Aluminum ForgingJ: Apabila dirawat dengan haba, penempaan aluminium menunjukkan sifat mekanikal tertentu yang menjadikan nisbah kekuatan kepada beratnya jauh lebih tinggi daripada tuangan. Kekuatan yang lebih besar ini seterusnya menunjukkan bahawa penempaan aluminium boleh mencapai kekuatan yang baik tidak seperti kaedah lain.


S: Seberapa keras aluminium palsu?

J: Ringkasnya, aluminium palsu adalah kuat, yang merupakan pilihan ideal apabila komponen aluminium mesti mempamerkan kekuatan dan prestasi maksimum dalam perkhidmatan, di mana berat diminimumkan.
Teg Panas: Penempaan Aluminium, China, Disesuaikan, OEM, pengeluar, Pembekal, Kilang, Buatan China

Hantar Pertanyaan

Produk Berkaitan