Die Casting

Die Casting

Tuangan Die Tersuai Buatan China. Syarikat Ningbo Youlin menawarkan perkhidmatan tuangan aluminium dan zink yang komprehensif kepada pelanggan di seluruh dunia. Kami menonjol di kalangan syarikat tuangan aluminium lain kerana kami hanya menggunakan bahan mentah berkualiti tinggi. Selain itu, kami menuang bahagian daripada pelbagai aloi aluminium dan zink, memastikan semua bahagian tuangan cetakan sesuai dengan keperluan prestasi aplikasi anda, manakala alat dan pembuat cetakan kami yang berpengalaman membina acuan yang memenuhi keperluan dimensi yang paling kritikal.

Butiran Produk

Tuangan Die Tersuai Buatan China.

Kami juga membekalkan sumber barangan dan syarikat penyatuan penerbangan. Kami kini mempunyai kemudahan pembuatan dan perniagaan penyumberan kami sendiri. Kami boleh membentangkan anda dengan hampir semua jenis produk yang berkaitan dengan tatasusunan penyelesaian kami untuk OEM China China High Quality Precision Custom OEM dan ODM Die Casting, Kami akan melakukan yang terbaik untuk memenuhi prasyarat anda dan dengan ikhlas menantikan untuk memperoleh perusahaan yang saling berkesan. kahwin dengan awak!
OEM China China Die Casting, OEM Aluminium Die Casting, Kami berharap dapat mempunyai hubungan kerjasama jangka panjang dengan pelanggan kami. Jika anda berminat dengan mana-mana produk kami, pastikan anda tidak teragak-agak untuk menghantar pertanyaan kepada kami/nama syarikat. Kami memastikan bahawa anda boleh berpuas hati dengan penyelesaian terbaik kami!

1.Keupayaan Kami untuk Die Casting

â— Sel tuangan mati automatik penuh antara 400 tan hingga 1800 tan menghasilkan tuangan daripada beberapa auns hingga lebih daripada empat puluh paun
â— Pusat pemesinan CNC mampu memesin bahagian mudah kepada kompleks yang memerlukan penyelesaian toleransi rapat.
â— Mampu menyediakan banyak perkhidmatan dalaman nilai tambah termasuk, letupan tembakan, kemasan bergetar, ujian, dsb.
â— Perkhidmatan kemasan tersedia termasuk salutan serbuk, pengecatan, salutan penukaran, dan rawatan permukaan tahan kakisan yang lain
◠Mampu menerima toleransi yang ketat dan menggunakan proses proprietari “Quench Etch†yang menawarkan lekatan cat yang lebih baik dan mungkin menghapuskan perkhidmatan kemasan tambahan
â— Sokongan kejuruteraan penuh termasuk reka bentuk, simulasi aliran bahagian dan pengurusan projek
â— Teknologi jaminan kualiti termasuk pemantauan pukulan Visitrak, x-ray dan analisis spektrograf

 Die Casting

2.Kelebihan Die Casting

Die CastingTuangan mati boleh mempunyai kelebihan yang ketara berbanding proses pembuatan lain, yang sering membawa kepada penjimatan kos yang besar, bukan sahaja dalam harga bahagian itu sendiri tetapi juga dalam kos keseluruhan pengeluaran. Apabila anda menghantar bahagian, anda boleh mencipta bentuk jaring yang kompleks, termasuk benang luaran dan ciri dalaman yang kompleks dengan sudut draf minimum—meminimumkan operasi sekunder. Anda juga boleh menggabungkan berbilang bahagian menjadi satu bahagian, menghapuskan operasi pemasangan dan mengurangkan kos buruh, dengan faedah tambahan kawalan stok yang dipermudahkan dan ketekalan komponen yang lebih besar.
Faedah lain termasuk:
→Ketebalan dinding boleh ubah
→Toleransi yang lebih ketat
→Lebih sedikit langkah daripada bahan mentah kepada bahagian siap
→Masa kitaran pengeluaran yang cepat
→Pengurangan sekerap bahan
→Hayat alat yang panjang, terutamanya untuk zink dan magnesium

 

3. Aloi Tuangan Mati

Die CastingZink, aluminium, dan magnesium adalah tiga aloi tuangan die utama. Ia biasanya bukan ferus dan sifat mekanikalnya berbeza-beza untuk memuatkan hampir setiap jenis aplikasi yang mungkin diperlukan oleh pengeluar. Aloi tuangan bukan sahaja boleh menahan suhu operasi yang tinggi, tetapi ia juga boleh dikitar semula sepenuhnya. Aloi tuangan mati juga mempunyai:
â—†Die casting zink, die casting aluminium, die casting magnesium
â—†Ketahanan kakisan yang baik
â—†Kekuatan dan kekerasan yang tinggi
â—†Kekonduksian haba yang tinggi
â—†Kekonduksian elektrik yang tinggi
â—†Sifat pelindung EMI/RFI yang luar biasa
â—†Ciri kemasan yang baik


4.Pemutus Mati vs Kaedah Pemutus Lain

Die Casting


5.Soalan Lazim

Apa itu die casting?
J: Tuangan die ialah proses tuangan logam yang melibatkan pemasukan aloi bukan ferus cair ke dalam acuan di bawah tekanan tinggi dan pada kelajuan tinggi untuk mencipta produk acuan dengan pantas. Bahan utama yang digunakan dalam tuangan die ialah aloi aluminium, magnesium dan zink.

S: Sejauh manakah tepat tuangan die?
A: Tuangan die zink boleh menghasilkan komponen dengan tahap ketepatan dan kelantangan yang tinggi. Lebih kerap daripada tidak ini menyaingi toleransi pemesinan dan boleh digunakan untuk membuang toleransi yang lebih dekat daripada mana-mana logam lain atau plastik acuan. Disebabkan ini, tiada proses lain yang boleh mencapai prestasi bentuk bersih yang sama dengan mudah.

S: Apakah perbezaan antara tuangan die dan pengacuan suntikan?
J: Walaupun terdapat beberapa variasi dalam teknik, perbezaan utama antara tuangan die dan pengacuan suntikan ialah tuangan die menggunakan beberapa jenis logam, selalunya aloi aluminium, sebagai bahan mentah, manakala pengacuan suntikan menggunakan plastik atau polimer.
Teg Panas: Die Casting, China, Disesuaikan, OEM, pengeluar, Pembekal, Kilang, Buatan China

Hantar Pertanyaan

Produk Berkaitan