Penempaan Keluli Tahan Karat

Penempaan Keluli Tahan Karat

Youlin bersedia untuk menjadi pasangan penempaan anda. Kami menempa bahagian dalam pelbagai aloi keluli tahan karat. Sama ada anda memerlukan bahagian tempa cetakan terbuka mudah atau gelang bergulung lancar, Youlin akan memastikan bahagian tempa keluli tahan karat anda memenuhi keperluan anda. Pasukan pakar kami yang terdiri daripada jurutera, pakar metalurgi dan kakitangan berkualiti menjamin bahagian tempa kami memenuhi pelbagai piawaian kualiti.

Butiran Produk

Firma kami berhasrat untuk beroperasi dengan setia, berkhidmat kepada semua pengguna kami, dan bekerja dalam teknologi baharu dan mesin baharu secara berterusan untuk Penempaan Keluli Tahan Karat China Bekalan OEM, Kami amat mengalu-alukan pelanggan, persatuan perusahaan dan rakan kongsi dari seluruh dunia untuk bercakap dengan kami dan mencari kerjasama untuk ganjaran bersama.
Bekalan OEM China Forgings, Forging Parts, Kami mempunyai pengalaman yang mencukupi dalam menghasilkan penyelesaian mengikut sampel atau lukisan. Kami sangat mengalu-alukan pelanggan dari dalam dan luar negara untuk melawat syarikat kami, dan untuk bekerjasama dengan kami untuk masa depan yang indah bersama-sama.
1. Perkhidmatan Nilai Tambah Kami untuk Penempaan Keluli Tahan Karat

Stainless Steel Forging1) Perkhidmatan PemesinanSelepas penempaan, produk keluli tahan karat sentiasa dalam bentuk kasar, untuk mencapai bentuk akhir, operasi pemesinan selanjutnya diperlukan. Youlin juga dilengkapi dengan beberapa siri kemudahan pemesinan, dengan cara ini, kami boleh menyediakan perkhidmatan pemesinan juga. Memandangkan kecairan keluli tahan karat adalah lebih teruk daripada keluli lain, jadi kedua-dua kesukaran menempa & pemesinan adalah lebih besar.


2) Rawatan Permukaan

Satu lagi perkhidmatan nilai tambah yang boleh kami bekalkan ialah rawatan permukaan. Dari segi penempaan keluli tahan karat, kami boleh menjalankan rawatan permukaan di bawah:

â–  Letupan tembakan: Kaedah rawatan permukaan yang paling biasa untuk penempaan keluli tahan karat. Letupan tembakan dirawat apabila tiada keperluan khas pada bahagian palsu keluli tahan karat.

â–  Penjerukan & Pempasifan: Penjerukan akan membantu penempaan keluli tahan karat untuk mencapai permukaan licin dan pempasifan akan membentuk lapisan pelindung dengan rintangan kakisan yang baik.

â–  Menggilap cermin: Selepas menggilap cermin, kemasan permukaan tuangan keluli tahan karat akan dipertingkatkan dengan baik. Penempaan keluli tahan karat yang digilap cermin akan kelihatan bersinar, seperti cermin.

â–  Kemasan satin permukaan: Kemasan 240 grit pada penempaan keluli tahan karat adalah keperluan yang paling biasa untuk kemasan noda permukaan pada bahagian keluli tahan karat.


2. Gred & Faedah Keluli Tahan Karat Palsu

Keluli tahan karat mempunyai faedah keseluruhan rintangan kakisan dan kebolehmesinan, dan setiap jenis gred keluli tahan karat dilengkapi dengan set faedahnya sendiri:

Gred Keluli Tahan Karat

Faedah

KELULI TAHAN KAKAI AUSTENITIC

✔ Kekuatan impak tertinggi ✔ Bukan magnet

✔Keliatan kriogenik

KELULI TAHAN KAKAI MARTENSIK

✔Kekuatan tinggi

✔Pitting tahan kakisan

KELULI TAHAN KARAT PENGERASAN PRECIPITATION (PH).

✔Kekuatan melampau dan kehidupan keletihan

✔Keliatan sederhana

KELULI TAHAN KAKAI DUPLEX

✔Gabungan bunyi kekuatan dan rintangan kakisan

✔Keliatan yang boleh dipercayai pada suhu bilik


3. Kelebihan Penempaan Keluli Tahan Karat

Stainless Steel ForgingKeluli Tahan Karat Dipalsukan meningkatkan dan menguatkan kualiti keluli tahan karat sedia ada. Pada dasarnya, proses penempaan meningkatkan rintangan kakisan keluli tahan karat, membenarkan gred untuk bertahan dan menahan persekitaran yang keras, agresif dan lebih ekstrem. Proses penempaan keluli tahan karat juga menghasilkan aliran butiran yang unik dan berterusan yang mengikuti bahagian keluli tahan karat tidak seperti proses lain seperti tuangan atau pemesinan, yang membantu memberikan kekuatan di tempat yang paling diperlukan.

→ Meningkatkan Rintangan Haba

Rintangan haba adalah penting untuk aplikasi geseran tinggi dan haba tinggi. Harta ini penting untuk komponen automotif, perkakas, komponen pemprosesan kimia dan produk lain yang mengalami suhu tinggi untuk jangka masa yang berpanjangan. Proses tersebut menghasilkan komponen yang boleh menahan suhu melampau tanpa mencacatkan atau kehilangan integriti strukturnya.


→ Peningkatan Rintangan Kakisan

Komponen menghakis boleh merendahkan bahan lain dengan cepat. Jangan kompromi kualiti komponen anda dengan memperkenalkan aloi kepada bahan menghakis tanpa perlindungan yang betul. Menempa keluli tahan karat dengan teknik penempaan acuan tertutup inovatif kami meningkatkan rintangan kakisan aloi. Gunakan keluli tahan karat palsu untuk mencipta injap, pam dan produk lain untuk peralatan petrokimia atau marin.


→ Perlindungan Lapisan Oksida

Semasa proses penempaan keluli tahan karat, lapisan oksida pelindung dicipta yang memanjangkan jangka hayat komponen anda dan berfungsi untuk memastikan ia beroperasi dengan cekap melalui keadaan yang teruk. Lapisan oksida ini mengurangkan risiko keretakan tegasan, pitting, ubah bentuk, kakisan celah dan faktor lain yang sebaliknya akan menjejaskan integriti struktur produk palsu anda.


4. Mengapa Penempaan Keluli Tahan Karat?

→ Terkenal dengan kakisan dan rintangan haba, keluli tahan karat adalah pilihan keseluruhan bahan berkualiti untuk penempaan.

→ Dengan menempa keluli tahan karat, hampir mana-mana gred keluli tahan karat, proses itu meningkatkan dan menguatkan kualiti keluli tahan karat yang sedia ada. Sebagai contoh, proses penempaan meningkatkan kekuatan dan rintangan kakisan keluli tahan karat, membolehkan gred bertahan lebih lama dan menahan persekitaran yang lebih keras, lebih agresif dan melampau.

→ Satu lagi kelebihan penempaan keluli tahan karat ialah proses menghasilkan aliran butiran yang unik dan berterusan yang mengikut bahagian keluli tahan karat tidak seperti proses lain seperti tuangan atau pemesinan, sekali gus membolehkan kekuatan berada di tempat yang diperlukan.

→ Penempaan juga boleh mencipta nisbah kekuatan kepada berat yang lebih tinggi. Dengan menambah baik sifat mekanikal keluli tahan karat, penempaan keluli tahan karat akan lebih baik bahagian keseluruhan anda.


5. Aplikasi untuk Bahagian Penempaan Keluli Tahan Karat

Penempaan keluli tahan karat adalah sangat kuat dan tahan terhadap kakisan, menjadikannya sesuai untuk digunakan dalam pelbagai industri yang serba boleh. Beberapa aplikasi biasa termasuk:

â— Pertanian, pembinaan, dan luar lebuh raya. Penempaan boleh digunakan untuk membina bahagian untuk sebarang jenis peralatan luar yang perlu menahan persekitaran yang keras.

â— Alatan tangan. Alat tangan yang ditempa biasanya lebih kuat dan lebih tahan lama daripada alatan yang telah dituang.

â— Sukan dan rekreasi. Penempaan keluli tahan karat sering digunakan untuk mencipta peralatan sukan seperti kayu golf, atau peralatan rekreasi seperti alatan taman.

â— Minyak. Penempaan keluli tahan karat sering digunakan untuk membuat sepana aplikasi khas yang digunakan dalam industri minyak.

â— Rel. Kekuatan dan ketahanan yang ditawarkan oleh bahagian palsu menjadikannya sesuai untuk digunakan dalam kereta api.

â— Senjata api dan pertahanan. Penempaan keluli tahan karat boleh digunakan untuk mengeluarkan komponen senjata api dan sistem panduan peluru berpandu.

â— Aeroangkasa. Kekuatan dan serba boleh penempaan keluli tahan karat menjadikannya sesuai untuk digunakan sebagai bahagian dalam industri aeroangkasa.

â— Kotak gear. Penempaan keluli tahan karat sangat serba boleh dan boleh digunakan untuk mencipta pelbagai bahagian gear yang tahan lama.

â— Alat perubatan. Sifat tahan kakisan yang tinggi bagi komponen keluli tahan karat palsu menjadikannya sesuai untuk digunakan dalam industri perubatan, di mana barangan palsu mungkin melalui pensterilan berulang. Sebagai contoh, banyak alat pembedahan ditempa.

â— Marin. Boleh digunakan untuk pengikat termasuk nat, bolt dan skru. Rintangan kakisan juga menjadikan penempaan keluli tahan karat sesuai untuk aplikasi marin seperti playar.

Stainless Steel Forging

6. Soalan Lazim

S: Adakah keluli tahan karat baik untuk penempaan?

J: Dikenali dengan rintangan kakisan dan haba, keluli tahan karat adalah pilihan keseluruhan bahan yang berkualiti untuk penempaan. Dengan menempa keluli tahan karat, hampir mana-mana gred keluli tahan karat, proses itu meningkatkan dan menguatkan kualiti keluli tahan karat yang sedia ada. Penempaan juga boleh mencipta nisbah kekuatan kepada berat yang lebih tinggi.


S: Adakah sukar untuk menempa keluli tahan karat?

J: Anda boleh menempa keluli tahan karat, tetapi anda mesti memasifkannya selepas itu untuk meningkatkan rintangan kakisan keluli supaya tahan lama dan boleh berfungsi dengan baik. Sesetengah jenis keluli tahan karat, seperti gred 300, memerlukan lebih banyak penukul untuk ditempa.


S: Bolehkah keluli tahan karat 300 siri dirawat haba?

J: Rawatan haba keluli biasa tidak mengeraskan 300 siri keluli tahan karat. Penyelesaian merawat atau menyepuhlindap keluli tahan karat ini boleh dilakukan dengan memanaskannya kepada 1010 – 1120 °C sebelum penyejukan pantas. Keluli tahan karat siri 300 penyejukan perlahan mengekalkan kekerasannya; manakala penyejukan pantas melembutkan keluli.
Teg Panas: Penempaan Keluli Tahan Karat, China, Disesuaikan, OEM, pengeluar, Pembekal, Kilang, Buatan China

Hantar Pertanyaan

Produk Berkaitan