Pemesinan CNC Plastik

Pemesinan CNC Plastik

Kami telah menyediakan Pemesinan CNC Plastik dan fabrikasi komponen plastik untuk pelanggan global dengan harga yang kompetitif selama bertahun-tahun. Peralatan CNC kami boleh menjalankan perkhidmatan, termasuk Pengilangan, Pusing, Penggerudian, Pengisaran. Kami mampu mencipta plastik berprestasi tinggi pelbagai bahan dalam kepingan, rod bulat dan banyak lagi.

Butiran Produk

Tidak kira pembeli baru atau pembeli lama, Kami percaya pada ungkapan panjang dan hubungan yang dipercayai untuk Pengeluar China OEM Pemesinan CNC Plastik Tersuai, Kami ikhlas melakukan yang terbaik untuk menyediakan perkhidmatan yang ideal untuk ramai pengguna dan ahli perniagaan.
Pengeluar Bahagian Pemesinan CNC China, Bahagian Pemesinan CNC OEM, Kini, dengan perkembangan internet, dan trend pengantarabangsaan, kami telah memutuskan untuk meluaskan perniagaan ke pasaran luar negara. Dengan cadangan untuk membawa lebih banyak keuntungan kepada pelanggan luar negara dengan menyediakan terus ke luar negara. Jadi kami telah mengubah fikiran kami, dari dalam ke luar negara, berharap dapat menawarkan lebih banyak keuntungan kepada pelanggan kami, dan menantikan lebih banyak peluang untuk membuat perniagaan.

1. Perkhidmatan Pemesinan CNC Plastik Kami

Plastic CNC MachiningDisebabkan fakta bahawa bahagian plastik mendapat permintaan yang tinggi untuk pembuatan prototaip dan pengeluaran bahagian plastik CNC yang disesuaikan, banyak Perkhidmatan Pemesinan CNC Plastik muncul. Mereka pasti menjadikan proses pembuatan lebih cepat dan mudah untuk semua pihak. Ia amat berkesan jika anda tidak mempunyai pengalaman terlebih dahulu dengan memotong plastik atau mengeluarkan bahagian polimer secara keseluruhan. Kilang kami mengumpulkan pakar pembuatan, mesin dan reka bentuk terbaik untuk jurutera kebolehkilangan. Mereka bukan sahaja akan dapat memperoleh prototaip profesional dan estetik tetapi juga akan menunjukkan beberapa isu reka bentuk, menambah baik yang boleh mengurangkan masa dan kos pembuatan dengan ketara.


2. Peranan Pemesinan CNC Plastik dalam Prototaip

Plastic CNC MachiningPerkhidmatan Pemesinan CNC Plastik berkait rapat dengan seni prototaip CNC. Bahan polimer sesuai untuk penciptaan prototaip dan pengesahan kejuruteraan. Sebabnya ialah plastik sebenarnya agak mudah untuk dimesin. Jika anda tidak mempunyai sebarang peralatan pemanasan atau pengacuan, bahagian pembuatan daripada blok plastik CNC ialah cara yang baik untuk mendapatkan prototaip tersebut dengan mudah dan cepat. Anda boleh menggunakan peralatan meluas yang sama yang digunakan untuk memproses logam, oleh itu, fleksibiliti yang hebat. Dan kelajuan pemotongan dan suapan akan menjadi lebih pantas, oleh itu, masa utama yang lebih kecil dan peluang untuk menguji sampel produk anda dengan lebih pantas dan membawanya ke pasaran sebelum pesaing anda.


3.Petua Pemesinan CNC Plastik

Semasa pemesinan plastik, beberapa kriteria perlu dipertimbangkan yang bertanggungjawab untuk sama ada keputusan terbaik dicapai dalam produk akhir.
Perkara-perkara ini penting untuk dipertimbangkan:

1. Pengapitan bebas daripada keteganganPengapit hendaklah bebas daripada ketegangan yang mungkin untuk mendapatkan hasil bebas herotan.

2. Alat pemotong hendaklah sangat tajamSemakin licin plastik, semakin sukar pemesinan bahan. Juga, seruling yang digilap pada pemotong membantu mengosongkan cip panas dengan bersih dan boleh dipercayai untuk mengelakkan seruling tersumbat.

3. Menyejukkan terus pada alat pemotongBagi kebanyakan jenis plastik, ia perlu menyejukkan proses pengilangan terus pada penghala menggunakan penyejuk. Selalunya air kosong sudah memadai. Takat lebur bahan yang akan dikisar diturunkan yang juga boleh mengelakkan penyumbatan pada pemotong untuk mengelakkan pecah akhir.

4. Kelajuan putaran rendahAnda harus memilih kelajuan putaran alat pemotong serendah mungkin semasa mengisar plastik untuk mengelakkan peningkatan suhu pada titik suapan.

5. Nyahburkan bahan kerja selepas pengilanganPlastik perlu dibuang selepas pengilangan kerana serpihan menghasilkan tepi tajam yang menyebabkan risiko kecederaan atau kerosakan kabel kuasa. Demi menumpulkan tepi yang tajam, ia dibuang dengan bilah khas alat deburring.

Kesimpulan: Kurangkan daya pemotongan dan suhu sebanyak mungkin, pilih sudut hadapan yang sesuai, sudut belakang, sudut utama, sudut canggih kecil, jejari arka hujung, dan lain-lain, untuk meningkatkan produktiviti dan ketahanan alat, menjimatkan kos pemesinan. Pastikan pemotong tajam dan bekukan bahan apabila ia tidak cukup tegar.

Plastic CNC Machining


4. Soalan Lazim

S: Mengapa Memilih Pemesinan CNC Plastik Daripada Kaedah Lain?
J: Pemesinan CNC Plastik menawarkan kelebihan yang berbeza berbanding pengacuan suntikan, prototaip pantas dan percetakan 3D:
Toleransi yang lebih ketat
Berfungsi untuk rangkaian bahan yang lebih luas
Lebih menjimatkan untuk volum yang lebih rendah daripada pengacuan suntikan

S: Plastik manakah yang terbaik untuk pemesinan?
J: Berbanding dengan logam, plastik biasanya membenarkan kadar suapan yang lebih tinggi dan mengurangkan haus dan lusuh pada mesin dan bit pemotong. Namun, plastik tertentu masih sukar untuk dimesin. Ia mungkin cair, pecah atau hilang toleransi semasa anda mengeluarkan bahan.
Bahan plastik asetal, PEEK dan PVC mempunyai ciri pemesinan yang unggul, ditambah pula dengan bahan tersebut tahan lebur dan serpihan sambil menawarkan kestabilan dimensi yang baik.

S: Mengapakah plastik begitu popular?
J: Sejak penciptaan polimer gred industri, pencerobohan plastik ke dalam semua cabang industri moden tidak dapat dihalang. Dan terdapat banyak sebab untuk itu. Saya akan menamakan tiga sebab utama sahaja. Bahagian plastik adalah murah, ringan dan tahan lama. Mari kita bercakap tentang perkara pertama di sini. Dengan murah, saya maksudkan bahawa kos Pemesinan CNC Plastik jauh lebih rendah daripada bahagian logam.

Teg Panas: Pemesinan CNC Plastik, China, Disesuaikan, OEM, pengeluar, Pembekal, Kilang, Buatan China

Hantar Pertanyaan

Produk Berkaitan