Perkhidmatan Memotong Laser Logam Lembaran

Perkhidmatan Memotong Laser Logam Lembaran

Pemotongan laser logam kepingan adalah salah satu proses pemprofilan logam. Ia mengarahkan laser berkuasa tinggi melalui optik untuk memotong bahan untuk aplikasi perindustrian. Pemotongan laser adalah lebih tepat dan kurang memakan tenaga daripada pemotongan plasma, tetapi mempunyai ambang atas pada ketebalan bahan yang dipotong. Youlin menawarkan kedua-dua gentian dan laser CO2 yang boleh memotong banyak bahan termasuk keluli lembut, keluli tahan karat, aluminium, tembaga, loyang dan aloi eksotik. Laser CO2 (karbon dioksida) cemerlang dalam memotong, mengukir dan membosankan logam, manakala laser gentian ialah pilihan yang baik untuk bahan yang lebih tebal.

Butiran Produk

1.Bagaimanakah Pemotongan Laser Logam Lembaran Berfungsi?

Pemotong laser ialah mesin CNC yang menggunakan pancaran laser nipis berkuasa tinggi untuk memotong bahan. Proses ini paling kerap digunakan dalam pembuatan perindustrian. Pemotong laser biasanya digunakan untuk kimpalan berkualiti dan untuk memotong kepingan logam industri, tetapi pemotong laser juga boleh digunakan untuk bahan lain daripada komposit kepada getah, kaca, kayu dan aluminium.

Optik pemfokusan laser digunakan untuk mengarahkan tenaga elektrik ke dalam pancaran cahaya berketumpatan tinggi, dan CNC digunakan untuk mengurus sama ada bahan kerja atau pancaran laser. Bahan yang diproses oleh pemotong laser kemudiannya dicairkan, dibakar, diwap, atau diterbangkan oleh jet oksigen atau nitrogen.


2.Kelebihan Keratan Laser Logam Lembaran

Ketahanan
Sama seperti pemesinan CNC, proses logam kepingan menghasilkan bahagian yang sangat tahan lama yang sesuai untuk kedua-dua prototaip berfungsi dan pengeluaran penggunaan akhir.

Kebolehskalaan
Semua bahagian logam kepingan dibina atas permintaan dan dengan kos persediaan yang lebih rendah berbanding Pemesinan CNC. Bergantung pada keperluan anda, pesan serendah prototaip tunggal sehingga 10,000 bahagian pengeluaran.

Pemilihan Bahan
Pilih daripada pelbagai kepingan logam merentasi pelbagai kekuatan, kekonduksian, berat dan rintangan kakisan.

Pusingan Pantas
Menggabungkan pemotongan, lenturan dan tebukan terkini dengan teknologi automatik, Youlin menyediakan petikan helaian segera yang selalunya boleh dihantar pada minggu yang sama.


3. Toleransi Umum Pemotongan Laser Logam Lembaran

Penerangan

Toleransi Umum

Dimensi Jarak

Untuk ciri saiz (Panjang, lebar, diameter) dan lokasi (kedudukan, konsentrik, simetri) +/- 0.010†adalah tipikal. Panjang dan ketebalan bahan boleh menjejaskan toleransi.

Dimensi Ketebalan

Toleransi ketebalan ditentukan oleh bahan kosong.

Saiz Bahagian Cadangan Minimum

1.000"

Saiz Ciri Minimum

Ketebalan bahan 2X dengan minimum 0.062"

Kerf (saiz celah)

Kira-kira 0.020"

Keadaan Tepi

Bahagian potongan laser akan mempunyai garisan matte dan menegak di tepi.


4.Aplikasi untuk Automasi Suntikan Plastik

Kemasan Rata
Kami boleh meletakkan bahagian potong laser anda melalui kemasan untuk mengeluarkan semua burr, bahagian tepi bulat dan menghapuskan kebanyakan atau semua kerja persediaan yang diperlukan untuk mengimpal dan mengecat.


Membengkok & Membentuk
Kami boleh mengendalikan apa-apa bilangan selekoh, termasuk selekoh "tetingkap" dalaman yang memerlukan perkakasan terbahagi.


Kimpalan & Pemasangan
Kami boleh menawarkan perkhidmatan MIG dan TIG pada semua bahan yang kami proses.


6. Soalan Lazim

S: Berapa tebal logam yang boleh dipotong oleh pemotong laser?
J: Sistem perindustrian biasa (≥1 kW) akan memotong logam keluli karbon daripada ketebalan 0.51 – 13 mm. Untuk pelbagai tujuan, laser boleh sehingga tiga puluh kali lebih pantas daripada menggergaji standard.

S: Sumber laser manakah yang boleh digunakan untuk memotong laser logam?
J: Secara umumnya, kedua-dua sumber laser CO2 dan gentian mempunyai keupayaan untuk memotong logam. Walau bagaimanapun, logam seperti keluli dan bahan ferus lebih mudah dipotong daripada logam ringan atau bukan ferus seperti tembaga atau aluminium.

S: Sejauh manakah ketepatan keluli potong laser?
J: Jawapan ringkasnya ialah ya, sangat tepat. Malah, ketepatannya adalah salah satu kelebihan terbaiknya berbanding bentuk pemotongan lain. Anda boleh menggunakan pemotong laser untuk membuat potongan yang sangat tepat, dan produk siap akan menjadi licin dan bersih.

Teg Panas: Perkhidmatan Memotong Laser Logam Lembaran, China, Disesuaikan, OEM, pengilang, Pembekal, Kilang, Buatan China

Hantar Pertanyaan

Produk Berkaitan