Stamping Mati Progresif

Stamping Mati Progresif

Youlin ialah pembekal utama penyelesaian pengecapan logam, pemotongan laser dan fabrikasi logam. Salah satu tawaran perkhidmatan teras kami ialah pengecapan die progresif. Tumpuan khusus kami pada pengecapan logam progresif menggunakan gabungan penekan berkelajuan tinggi dan acuan progresif dalam kombinasi dengan penekan 4 slaid & berbilang slaid untuk menyediakan penyelesaian paling kos efektif untuk pembuatan volum tinggi. Kami mereka bentuk & membina sel pembuatan khusus menggunakan automasi apabila sesuai.

Butiran Produk

1.Apakah itu Progressive Die Stamping?

CNC Machining ServicesPengecapan die progresif ialah proses pembentukan logam, terdiri daripada beberapa stesen kerja individu, setiap satunya melakukan satu atau lebih operasi berbeza pada bahagian tersebut. Dalam pengecapan die progresif, jalur keluli dibentuk menjadi bahagian siap dalam beberapa operasi. Bahagian dibawa dari stesen ke stesen oleh jalur stok dan dipotong daripada jalur dalam operasi akhir.
Keputusan untuk menghasilkan bahagian dalam die progresif atau die pemindahan adalah bergantung kepada saiz, kerumitan dan jumlah pengeluaran. Stamping die progresif digunakan untuk menghasilkan sejumlah besar bahagian dan memastikan kos serendah mungkin. Permintaan tertinggi dalam ketepatan dan ketahanan mesti dipenuhi.


2.Faedah Stamping Mati Progresif

Berbanding dengan kaedah pembuatan lain, stamping die progresif menawarkan banyak faedah, seperti:


3.Bahan & Aplikasi Pengecapan Die Progresif

Proses pengecapan die progresif sesuai untuk digunakan dengan pelbagai bahan, seperti:

CNC Machining Services✔Aluminium
✔Keluli Karbon Rendah dan Tinggi
✔Tembaga
✔Tembaga
✔Logam Bersalut
✔Keluli Tahan Karat
✔Aloi Nikel

Kami menawarkan pengecapan tolok ringan hingga berat untuk komponen dengan ketebalan antara 0.005 hingga 0.5 inci. Pasukan kami dilengkapi untuk mengendalikan projek pengecapan cetakan progresif dalam hampir semua saiz.

Oleh kerana keupayaan kompleks dan julat bahan yang disediakan oleh pengecapan die progresif, banyak industri telah menemui proses yang sesuai untuk memudahkan pengeluaran besar bahagian kecil dengan toleransi yang menuntut. Beberapa industri ini termasuk:

✔Aeroangkasa ✔Automotif ✔Perubatan ✔ Tentera ✔Pencahayaan


4. Soalan Lazim

S: Apakah perbezaan antara stamping die progresif dan stamping die pindahan?

J: Walaupun fakta bahawa kedua-dua acuan pindah dan acuan progresif boleh digunakan untuk mendapatkan bahagian yang ditekan dalam sebarang saiz, acuan pindah biasanya dianggap lebih sesuai untuk menghasilkan bahagian yang besar, dan acuan progresif dianggap lebih sesuai untuk menghasilkan set komponen yang lebih kecil.


S: Apakah perbezaan antara die kompaun dan die progresif?

A: Cap kompaun die digunakan untuk membuat bahagian rata yang ringkas seperti pencuci. Sekeping logam disuap melalui acuan kompaun, tetapi tidak seperti pengecapan die progresif atau pindahan, alat pengecap kompaun melakukan berbilang pemotongan, tumbukan dan lenturan dalam satu lejang dan bukannya berbilang pukulan.


S: Bagaimanakah acuan progresif berfungsi?

A: Die pengecap progresif diletakkan ke dalam mesin pengecap salingan. Apabila akhbar bergerak ke atas, dadu atas bergerak bersamanya, yang membolehkan bahan disuap. Apabila penekan bergerak ke bawah, dadu ditutup dan melakukan operasi pengecapan. Dengan setiap pukulan akhbar, bahagian yang telah siap dikeluarkan dari acuan.

Teg Panas: Stamping Die Progresif, China, Disesuaikan, OEM, pengeluar, Pembekal, Kilang, Buatan China

Hantar Pertanyaan

Produk Berkaitan