Apakah pemprosesan pelarik CNC?

- 2022-01-06-

Pakar CNCNingbo Youlin Trading Co., Ltd.akan menerangkan kepada anda apapemprosesan mesin pelarik CNCadalah hari ini. kamiPemesinan Pelarik CNCperkhidmatan adalah pilihan terbaik anda!
Pemprosesan pelarik CNC adalah sejenispemprosesan pelarikkaedah.
1. Langkah-langkah awal bagipemprosesan mesin pelarik CNCmula-mula tentukan keperluan proses bahagian, kumpulan bahan kerja yang diproses, dan rumuskan fungsi yang sepatutnya ada pada mesin pelarik CNC, buat persediaan, dan pilih secara munasabah prasyarat pelarik CNC untuk memenuhi keperluan proses bahagian tipikal. Keperluan proses bahagian tipikal adalah terutamanya Ia adalah saiz struktur, julat pemprosesan dan keperluan ketepatan bahagian tersebut.
2. Mengikut keperluan ketepatan, iaitu ketepatan dimensi, ketepatan kedudukan dan kekasaran permukaan bahan kerja, ketepatan kawalan pelarik CNC dipilih. Pilih berdasarkan kebolehpercayaan. Kebolehpercayaan adalah jaminan untuk meningkatkan kualiti produk dan kecekapan pengeluaran.
3. Kebolehpercayaan alat mesin CNC bermakna alat mesin berfungsi dengan stabil untuk masa yang lama tanpa kegagalan apabila ia melaksanakan fungsinya di bawah keadaan tertentu. Maksudnya, masa min antara kegagalan adalah panjang, walaupun terdapat kegagalan, ia boleh dipulihkan dalam masa yang singkat dan digunakan semula. Pilih alatan mesin dengan struktur yang munasabah, mesin yang dihasilkan dengan baik dan dihasilkan secara besar-besaran. Secara amnya, lebih ramai pengguna, lebih tinggi kebolehpercayaan sistem CNC.
4. Bahan-bahan yang diproses oleh mesin pelarik CNC ialah: .304, 316 keluli tahan karat, keluli karbon, kuprum, aluminium, aloi, plastik, POM, dll. Walau bagaimanapun, produk dengan bahan yang berbeza perlu memilih alatan yang berbeza kualiti untuk memastikan ketepatan yang diperlukan oleh setiap produk.