Bahagian Lukisan Dalam

Bahagian Lukisan Dalam

Kami mempunyai lebih daripada 10+ tahun pengalaman bahagian lukisan dalam dalam pelbagai jenis bahan dan bentuk. Kemudahan kami menggabungkan keupayaan berbilang cabutan dengan rangkaian penuh operasi sekunder, pemasangan ringan dan perkhidmatan kemasan. Kami mempunyai kepakaran untuk menyelesaikan keperluan lukisan dalam logam anda yang paling rumit — dan kami menyampaikan masa pendahuluan yang lebih pendek, kualiti yang lebih tinggi & kos yang lebih rendah!

Butiran Produk

1. Apakah Lukisan Dalam?

Lukisan dalam adalah salah satu kaedah membentuk logam paling popular yang tersedia untuk pengilang–ia melibatkan penggunaan acuan logam untuk membentuk kepingan logam kosong kepada bentuk yang diingini. Secara khusus, jika kedalaman item yang dicipta adalah sama atau lebih besar daripada jejarinya, maka proses pembentukan logam boleh dipanggil lukisan dalam.


2.Proses Bahagian Lukisan Dalam

Bermula dengan kosong logam, cakera logam yang dipotong daripada kepingan yang lebih besar ditolak ke dalam rongga di sekeliling dadu, yang memulakan proses lukisan dalam melukis kosong ke dalam bentuk yang diingini. Ini diselesaikan secara beransur-ansur untuk memastikan pengedaran logam yang sekata merentasi bentuk akhir, yang penting untuk memelihara integriti dan kekuatan komponen yang dilukis dalam yang dimuktamadkan.


3. Faedah Bahagian Lukisan Dalam

Bahagian lukisan dalam amat berfaedah apabila menghasilkan volum yang tinggi, memandangkan kos unit berkurangan dengan ketara apabila kiraan unit meningkat: sebaik sahaja perkakas dan cetakan telah dibuat, proses itu boleh diteruskan dengan masa henti atau penyelenggaraan yang sangat sedikit. Kos pembinaan alat adalah lebih rendah berbanding dengan proses pembuatan yang serupa, seperti pengecapan die progresif, walaupun dalam jumlah yang lebih kecil; dalam situasi ini lukisan dalam juga mungkin membuktikan penyelesaian pembuatan yang paling kos efektif.


Apabila mempertimbangkan kefungsian produk akhir, bahagian lukisan dalam menimbulkan lebih banyak kelebihan. Secara khusus, teknik ini sesuai untuk produk yang memerlukan kekuatan yang ketara dan berat minimum. Proses ini juga disyorkan untuk geometri produk yang tidak boleh dicapai melalui teknik pembuatan lain.

Lukisan dalam mungkin paling berguna untuk mencipta objek silinder: kosong logam bulat dengan mudah boleh ditarik ke dalam objek bulat 3D dengan nisbah cabutan tunggal, meminimumkan kedua-dua masa pengeluaran dan kos. Pengeluaran tin aluminium adalah salah satu contoh penggunaan popular kaedah ini.
Segi empat sama, segi empat tepat dan geometri yang lebih kompleks boleh mewujudkan sedikit komplikasi, tetapi masih mudah dan cekap dicipta melalui proses lukisan dalam. Biasanya, apabila kerumitan geometri meningkat, bilangan nisbah cabutan dan kos pengeluaran akan meningkat.
Lukisan dalam mungkin merupakan penyelesaian pengeluaran yang berdaya maju untuk sebarang proses pembuatan yang memerlukan satu atau lebih daripada yang berikut:


â— Bahagian lancar: bahagian lukisan dalam dicipta daripada satu kepingan logam

â— Masa kitaran yang cepat: kuantiti produk yang banyak mudah dihasilkan melalui lukisan dalam

â— Geometri paksi-simetri kompleks: lukisan dalam memberikan perincian dan ketepatan yang luar biasa

â— Buruh teknikal yang dikurangkan: lukisan dalam ketepatan boleh memberikan hasil yang sama seperti buruh teknikal dalam rangka masa yang lebih cepat


4. Pertimbangan untuk Bahagian Lukisan Dalam

Apabila mempertimbangkan pengecapan yang dilukis dalam untuk keperluan pembuatan anda, adalah penting untuk mengetahui perkara berikut:


I. Sisa Bahan Terkurang: Pengecapan dalam menggunakan jumlah bahan asas yang lebih besar daripada proses pembentukan logam lain untuk sisa bahan yang berkurangan dengan ketara.

II. Pengukuran Adalah Kritikal: Bukan sahaja penting untuk memastikan bahawa dimensi cetakan adalah tepat, ia juga penting untuk mempertimbangkan ketebalan bahan dan ukuran yang dikehendaki. Pengukuran yang salah boleh mengakibatkan dinding nipis dan dimensi tidak tepat.

III. Draf dan Tirus: Disebabkan proses pembuatan asas pengecapan dalam, beberapa draf dan tirus bahagian atas komponen tidak dapat dielakkan. Ini harus diambil kira semasa fasa reka bentuk awal.

IV. Ketebalan Bahan Pelbagai: Komponen yang dilukis dalam biasanya mempunyai ketebalan yang berbeza-beza dengan dinding yang lebih nipis dan tapak yang lebih tebal. Ini boleh dikurangkan dengan perkakas selepas proses lukisan selesai.


5. Logam yang Disyorkan untuk Bahagian Lukisan Dalam

Aplikasi lukisan dalam juga mendapat manfaat daripada jumlah logam yang banyak yang boleh dikenakan proses dengan cekap. Logam berikut kini digunakan untuk mengeluarkan produk melalui lukisan dalam:


Aloi aluminium Tembaga Gangsa Keluli bergulung sejuk Tembaga besi Perak Keluli tahan karat


6. Soalan Lazim

S: Untuk apa lukisan dalam digunakan?

J: Lukisan dalam ialah proses pembentukan kepingan logam yang digunakan secara industri untuk menghasilkan bahagian kepingan berbentuk berongga berbentuk cawan, berbentuk kotak dan lain-lain yang kompleks melengkung.


S: Bagaimanakah mesin lukisan dalam berfungsi?

J: Kerja penekan lukisan dalam ialah proses pembuatan perindustrian membentuk kepingan logam keping menjadi tiga dimensi secara berperingkat dengan melukis kepingan logam 'kosong' secara mekanikal ke dalam acuan yang akan dipotong ke dalam logam; akhirnya membentuk bentuk produk yang diperlukan.


S: Manakah antara berikut merupakan contoh lukisan dalam?

J: Untuk mengeluarkan produk dengan lebih cepat, lebih cekap dan berkualiti tinggi. Contoh lukisan dalam yang paling biasa ialah tin bir atau minuman ringan yang kita beli. Atau sinki dapur yang kita ada di rumah.


Teg Panas: Bahagian Lukisan Dalam, China, Disesuaikan, OEM, pengeluar, Pembekal, Kilang, Buatan China

Hantar Pertanyaan

Produk Berkaitan