Komponen Penempaan Logam

Komponen Penempaan Logam

Pengeluar Komponen Penempaan Logam OEM Tersuai. Youlin cemerlang dalam membekalkan hanya komponen penempaan logam buatan berkualiti terbaik untuk aplikasi anda, pada harga yang sangat kompetitif. Pasukan teknikal kami yang berkelayakan tinggi akan mencari jalan untuk mengurangkan kos anda sebanyak 20% atau lebih, dengan kemudahan tambahan kedai sehenti untuk semua keperluan bahagian logam anda. Kami pakar dalam pengeluaran volum tinggi, dengan masa pendahuluan yang singkat dan harga pesanan tetap.

Butiran Produk

Pengeluar Komponen Penempaan Logam OEM Tersuai.

Kualiti terbaik yang boleh dipercayai dan kedudukan skor kredit yang hebat adalah prinsip kami, yang akan membantu kami pada kedudukan teratas. Berpegang pada prinsip "kualiti didahulukan, pelanggan tertinggi" untuk Peniaga Borong Komponen Penempaan Logam Ketepatan Tinggi OEM China, Pada masa ini, kami sedang mencari kerjasama yang lebih baik dengan pembeli luar negara bergantung pada faedah tambahan bersama. Anda seharusnya berasa bebas untuk menghubungi kami untuk mendapatkan fakta tambahan.
Peniaga Borong Bahagian Jentera China, Komponen Penempaan Logam, Mengambil konsep teras "menjadi Yang Bertanggungjawab". Kami akan menambah kepada masyarakat untuk penyelesaian berkualiti tinggi dan perkhidmatan yang baik. Kami akan mengambil inisiatif untuk menyertai pertandingan antarabangsa untuk menjadi pengeluar kelas pertama produk ini di dunia.

1. Perkhidmatan Kami untuk Komponen Penempaan Logam

Dengan lebih 10 tahun pengalaman perkhidmatan logam tersuai, Youlin menawarkan anda kebolehpercayaan dan kualiti untuk komponen penempaan logam tersuai berprestasi tinggi. Sebagai pembekal global untuk OEM, kami boleh mencipta komponen palsu tersuai yang memenuhi keperluan spesifikasi anda, dalam pelbagai jenis bahan logam. Logam yang selalu kami tempa termasuk yang berikut:

Bahan untuk Komponen Dipalsukan

Aluminium Tempa

Komponen aluminium palsu menggabungkan kekuatan yang teguh dengan faedah penurunan berat, penampilan yang menarik dan kos yang agak rendah. Aluminium palsu biasanya digunakan dalam aplikasi di mana integriti tinggi bahagian adalah sangat penting. Penempaan aluminium digunakan terutamanya untuk menghasilkan komponen struktur

Loyang Tempa

Penempaan tembaga menawarkan beberapa kelebihan yang luar biasa berbanding bahagian yang dihasilkan oleh proses pembuatan lain seperti tuangan. Kelebihan ini terhasil daripada rintangan kakisan yang unggul dan kekonduksian elektrik dan haba yang tinggi. Faedah-faedah ini adalah sebagai tambahan kepada sifat-sifat mekanikal dan fizikal unggul tembaga yang terhasil yang diberikan oleh proses penempaan.

Keluli Tahan Karat Dipalsukan

Penempaan keluli tahan karat menawarkan banyak kelebihan seperti kemasan permukaan kosmetik yang baik, rintangan kakisan dan kekuatan unggul. Selain itu, penempaan keluli tahan karat menghasilkan bahagian dengan keadaan permukaan yang sangat baik dan sifat mekanikal terima kasih kepada struktur butiran dalaman yang terbentuk semasa proses penempaan.

Keluli Tempa

Penempaan keluli adalah proses serba boleh yang telah digunakan selama berabad-abad untuk mengeluarkan pelbagai jenis bahagian berkualiti tinggi. Apabila anda bergantung pada Youlin untuk penempaan keluli, anda boleh yakin hasilnya akan menjadi bahagian yang berkualiti tinggi.

Jika anda tidak pasti bahan logam mana yang paling sesuai untuk projek penempaan logam tersuai anda, sila hubungi kami atau e-mel kami: sales@youlinhardware.com. Pasukan teknikal kami boleh membantu menentukan jenis bahan logam yang paling bermanfaat untuk keperluan projek anda.


2.Kelebihan Komponen Penempaan Logam

Sejak awal manusia, kerja logam telah menjamin kekuatan, keliatan, kebolehpercayaan dan kualiti tertinggi dalam pelbagai produk. Hari ini, kelebihan komponen palsu ini lebih penting apabila suhu operasi, beban dan tegasan meningkat.
Komponen penempaan logam memungkinkan reka bentuk yang menampung beban dan tegasan tertinggi. Kemajuan terkini dalam teknologi penempaan telah banyak meningkatkan julat sifat yang tersedia dalam penempaan.
Dari segi ekonomi, komponen palsu adalah menarik kerana kebolehpercayaan unggul yang wujud, keupayaan toleransi yang dipertingkatkan, dan kecekapan yang lebih tinggi di mana komponen penempaan logam boleh dimesin dan diproses selanjutnya dengan kaedah automatik. Tahap kebolehpercayaan struktur yang dicapai dalam penempaan tidak dapat ditandingi oleh mana-mana proses kerja logam lain. Tiada poket gas dalaman atau lompang yang boleh menyebabkan kegagalan yang tidak dijangka di bawah tekanan atau impak. Selalunya, proses penempaan membantu dalam meningkatkan pengasingan kimia stok penempaan dengan mengalihkan bahan garis tengah ke pelbagai lokasi sepanjang penempaan.
Bagi pereka bentuk, integriti struktur penempaan bermaksud faktor keselamatan berdasarkan bahan yang akan bertindak balas secara dijangka kepada persekitarannya tanpa pemprosesan khas yang mahal untuk membetulkan kecacatan dalaman.
Kepada pekerja pengeluaran, kebolehpercayaan struktur penempaan bermakna mengurangkan keperluan pemeriksaan, tindak balas seragam terhadap rawatan haba, dan kebolehmesinan yang konsisten, semuanya menyumbang kepada kadar pengeluaran yang lebih pantas dan kos yang lebih rendah.

Metal Forging Components


3. Aplikasi Komponen Penempaan Logam

Metal Forging ComponentsAutomotif dan Lori
Dalam aplikasi automotif dan trak, komponen penempaan logam biasanya ditemui pada titik kejutan dan tekanan. Kereta dan trak mungkin mengandungi lebih daripada 250 komponen palsu, kebanyakannya dihasilkan daripada keluli karbon atau aloi. Komponen enjin dan powertrain palsu termasuk rod penyambung, aci engkol, aci dan gear transmisi, gear pembezaan, aci pemacu, hab klac dan kuk dan salib bersama universal. Aci sesondol palsu, pinion, gear dan lengan goyang menawarkan kemudahan pengerasan terpilih serta kekuatan. Gelendong roda, pin raja, rasuk dan aci gandar, palang kilasan, stud bola, lengan pemalas, lengan pitman, lengan stereng dan penyambung untuk kereta penumpang, bas dan trak melambangkan aplikasi yang memerlukan kekuatan dan keliatan tambahan.


Metal Forging ComponentsAeroangkasa
Nisbah kekuatan kepada berat yang tinggi dan kebolehpercayaan struktur meningkatkan prestasi, julat dan keupayaan muatan pesawat. Itulah sebabnya komponen tempa ferus dan bukan ferus digunakan dalam helikopter, pesawat enjin omboh, jet komersial dan pesawat tentera supersonik. Banyak pesawat yang "reka bentuk sekitar" penempaan, dan mengandungi lebih daripada 450 penempaan struktur serta ratusan bahagian enjin palsu. Bahagian palsu termasuk sekat, akar sayap dan spar, engsel, lekap enjin, kurungan, rasuk, aci, loceng, silinder dan tupang gear pendaratan, roda, pembawa brek dan cakera, dan cangkuk penahan. Dalam enjin turbin jet, aloi berasaskan besi, asas nikel dan asas kobalt ditempa menjadi baldi, bilah, gandingan, cakera, manifold, gelang, ruang, roda dan aci--semuanya memerlukan tegangan dan rayapan hasil tinggi yang seragam kekuatan pecah, serta kemuluran yang baik pada suhu antara 1,000 dan 2,000°F. Bahagian penempaan keluli tahan karat, keluli maraging, titanium dan aluminium menemui aplikasi yang serupa pada suhu yang lebih rendah. Komponen peluru berpandu palsu titanium, kolumbium, aloi super, dan bahan refraktori memberikan sifat mekanikal dan fizikal yang tidak berganda di bawah keadaan perkhidmatan yang teruk. Rasuk struktur aluminium untuk penggalak, bekas motor titanium, dan perisai reaktor enjin nuklear dan kanister pelancaran satelit kembung magnesium digunakan dalam program pesawat ulang-alik.


Metal Forging ComponentsLuar Lebuhraya dan Pertanian
Kekuatan, keliatan, kebolehmesinan dan ekonomi menyumbang kepada penggunaan komponen tempa ferus dalam peralatan pembinaan luar lebuh raya dan berat, dan dalam jentera perlombongan. Selain bahagian enjin dan transmisi, penempaan digunakan untuk gear, gegancu, tuil, aci, gelendong, sambungan bebola, hab roda, penggelek, kuk, rasuk gandar, pemegang galas dan pautan. Alat ladang, sebagai tambahan kepada komponen enjin dan transmisi, menggunakan penempaan utama daripada gear, aci, tuas, dan gelendong kepada hujung batang pengikat, gigi garu pancang dan batang penanam.


Metal Forging ComponentsOrdnance
Komponen palsu ditemui dalam hampir setiap alat pertahanan, daripada pencetus senapang hingga aci pemacu kapal selam nuklear. Tangki berat mengandungi lebih daripada 550 tempaan berasingan; pengangkut kakitangan berperisai menggaji lebih daripada 250. Majoriti 155-mm, 75-mm, dan 3-in. cengkerang serta peluru mortar mengandungi sekurang-kurangnya dua komponen palsu.


Metal Forging ComponentsInjap dan Kelengkapan
Untuk injap dan kelengkapan, sifat mekanikal penempaan dan kebebasannya daripada keliangan amat sesuai untuk aplikasi tekanan tinggi. Bahan tahan kakisan dan haba digunakan untuk bebibir, badan injap dan batang, tee, siku, pengurang, pelana dan kelengkapan lain. Aplikasi medan minyak termasuk bit pemotong batu, perkakasan penggerudian, dan injap dan kelengkapan tekanan tinggi.


Metal Forging ComponentsPerindustrian, Perkakasan dan Alatan
Enjin pembakaran dalaman pegun dan papan termasuk aci engkol palsu, rod penyambung, penutup rod, aci sesondol, lengan goyang, injap, gear, aci, tuil dan penyambung. Motor sangkut, motosikal dan gergaji kuasa menawarkan contoh penggunaan intensif penempaan dalam enjin yang lebih kecil. Industri peralatan industri menggunakan komponen penempaan logam dalam sistem pengendalian bahan, penghantar, pemasangan rantai-angkat, dan trak lif."Dipalsukan" ialah tanda kualiti dalam alatan tangan dan perkakasan. Playar, tukul, kereta luncur, sepana, dan peralatan taman, serta klip dan soket tali dawai, cangkuk, turnbuckle dan bolt mata adalah contoh biasa. Kekuatan, ketahanan terhadap impak dan keletihan, dan penampilan yang sangat baik adalah sebab mengapa penempaan telah menjadi standard kualiti sejak awal. Begitu juga dengan alat pembedahan. Perkakasan khas untuk talian penghantaran dan pengedaran elektrik tertakluk kepada tegasan tinggi dan kakisan. Untuk kekuatan dan kebolehpercayaan, penempaan digunakan untuk bahagian seperti penutup alas, pengapit ampaian, soket dan kurungan.


4.Cara Membuat Komponen Penempaan Logam

Pembentukan logam boleh dicapai dengan sama ada proses "penempaan panas" atau "penempaan sejuk", kedua-duanya mempunyai beberapa subkategori. Salah satu proses yang paling biasa ialah sejenis penempaan panas yang dikenali sebagai penempaan cetakan cetakan (juga dikenali sebagai penempaan cetakan tertutup), yang merupakan proses yang digunakan oleh Youlin. Kaedah ini menggunakan penekan dan/atau tukul yang kuat dan bergantung pada bentuk dadu, yang pada asasnya merupakan teraan tuangan produk akhir. Lima langkah penempaan cetakan cetakan ialah:

1. Pemanasan

Logam pra-palsu bermula dengan blok logam yang dipanggil "jongkong," yang terdapat dalam pelbagai bentuk dan saiz bergantung pada bahagian atau komponen yang akan dihasilkan. Jongkong ini dipanaskan kepada keadaan hampir cair di mana logam masih mengekalkan bentuknya tetapi boleh diubah dengan mudah dengan kekerasan.

2. Preforming

Untuk membentuk sekeping jongkong yang akan ditekan di antara acuan tertutup, jongkong yang dipanaskan ditepi dan disekat dengan penekan atau tukul. Tepi dilakukan untuk meningkatkan keratan rentas kerja dan penyekatan dilaksanakan untuk memperhalusi bentuk untuk penempaan kemasan.

3. Selesai Penempaan

Untuk melengkapkan bentuk, logam prabentuk dipaksa menjadi kesan antara dua dadu; di sinilah logam mengambil bentuk umum produk akhir. Item mudah mungkin hanya memerlukan satu penekan, tetapi item yang lebih rumit mungkin memerlukan beberapa pukulan pada tekanan yang berbeza atau bahkan die yang berbeza untuk mereka bentuk produk akhir.

4. Penyejukan

Dengan menyelaraskan penyejukan logam, pemalsu boleh meningkatkan kekuatan produk akhir dengan mengubah bentuk dan mengoptimumkan aliran butiran dalam logam. Aspek unik penempaan cetakan tera ialah "kilat", iaitu lebihan logam yang mengalir di luar acuan. Denyar menyejuk dan mengeras dengan cepat menyebabkan ia lebih kuat daripada logam dalam acuan. Ini memaksa logam dalam acuan untuk mengisi sepenuhnya mana-mana rongga.

5. Penamat

Sebaik sahaja produk palsu telah melalui proses menekan, pemangkasan dan operasi rawatan permukaan lain dilakukan untuk meningkatkan ketepatan dimensi produk palsu. Rawatan permukaan boleh diselesaikan untuk meningkatkan rintangan kakisan dan menambah baik penampilan produk siap palsu.


5.Soalan Lazim

S: Apakah komponen yang dipalsukan?
J: Bahagian palsu termasuk sekat, akar sayap dan spar, engsel, lekap enjin, kurungan, rasuk, aci, loceng, silinder dan tupang gear pendaratan, roda, pembawa brek dan cakera, dan cangkuk penahan.

S: Apakah tujuan penempaan?
J: Komponen penempaan logam adalah lebih kuat daripada yang dihasilkan oleh mana-mana proses kerja logam lain. Penempaan mengambil kesempatan daripada aliran butiran semula jadi logam, membentuk aliran butiran agar sesuai dengan kontur geometri unik setiap bahagian.

S: Ciri-ciri bahan yang manakah digunakan dalam proses penempaan?
J: palsu biasanya dipilih untuk aplikasi yang memerlukan kemuluran tinggi, keliatan impak, keliatan patah dan kekuatan keletihan; oleh itu, aloi penempaan dengan kemuluran yang tinggi dan kekuatan tegangan biasanya dipilih.
Teg Panas: Komponen Penempaan Logam, China, Disesuaikan, OEM, pengeluar, Pembekal, Kilang, Buatan China

Hantar Pertanyaan

Produk Berkaitan