Penempaan Logam

Penempaan Logam adalah salah satu proses kerja logam yang lebih penting dalam industri pembuatan logam. Ia amat penting dalam industri besi dan keluli dan dilihat sebagai sumber produktiviti yang luar biasa. Penempaan logam ialah proses di mana logam dibentuk dan dibentuk menggunakan daya mampatan. Daya dihantar menggunakan memalu, menekan, atau menggulung.

Berbanding dengan kaedah pembuatan lain, penempaan logam diketahui menghasilkan beberapa bahagian pembuatan terkuat yang ada. Apabila logam dipanaskan dan ditekan, retak kecil dimeterai dan ruang kosong yang terdapat dalam logam ditutup.

Selain itu, proses penempaan logam panas memecahkan sebarang kekotoran dalam logam dan mengagihkan semula bahan tersebut ke seluruh kerja logam. Ini mengakibatkan kemasukan yang jauh berkurangan dalam bahagian palsu. Kemasukan ialah bahan kompaun yang tertanam di dalam keluli sepanjang pembuatan, menyebabkan titik tegasan dalam produk.

Pelbagai jenis logam boleh ditempa. Penempaan logam biasa termasuk keluli karbon, keluli aloi dan keluli tahan karat. Logam yang sangat lembut seperti aluminium, loyang, dan tembaga juga boleh ditempa. Proses penempaan boleh menghasilkan bahagian dengan sifat mekanikal yang hebat dengan sisa minimum. Konsep asasnya ialah logam asal diubah bentuk secara plastik kepada bentuk geometri yang diingini—memberikan rintangan dan kekuatan lesu yang lebih tinggi. Proses ini adalah baik dari segi ekonomi dengan keupayaan untuk menghasilkan bahagian secara besar-besaran, dan mencapai sifat mekanikal tertentu dalam produk siap.

Jika anda berminat untuk menghasilkan bahagian atau komponen logam tersuai dan berpendapat bahawa penempaan logam mungkin pilihan terbaik untuk anda, jangan teragak-agak untuk menghubungi kami.
Adakah anda ingin membeli Penempaan Logam tersuai buatan China? Youlin sememangnya pilihan terbaik anda. Kami dikenali sebagai salah satu Penempaan Logam pengilang dan pembekal yang terkenal di China. Terutamanya menerima perniagaan OEM dan ODM kerana kami menawarkan kumpulan perunding, pekerja pengalaman yang kaya, pengurusan rantaian bekalan, pelbagai penyelesaian dan mengeksport sahaja.