CNC Turning

Pemusingan CNC ialah satu bentuk pemesinan CNC yang digunakan oleh ahli mesin untuk membuat bahagian bulat, silinder dan kon. Walaupun ia kurang serba boleh berbanding pengilangan CNC, ia adalah salah satu perkhidmatan pemesinan CNC yang paling popular dan perkhidmatan prototaip pantas.

Mesin yang menjalankan pemusingan CNC dipanggil pelarik CNC atau pusat pemusingan CNC. Ia berbeza daripada kilang CNC kerana ia memusingkan bahan kerja dengan pantas dalam chuck tetapi tidak memutarkan alat pemotong. Alat pemotong, dilekatkan pada turet, bergerak ke arah bahan kerja berputar di bawah arahan komputer dan mengeluarkan bahan jika perlu.

Pelarik CNC boleh memotong bahagian luar bahan kerja atau melubangi bahagian dalam untuk mencipta bahagian pusing CNC tiub. Turret mesin mungkin mempunyai beberapa alat pemotong yang boleh dipasang secara individu mengikut keperluan.

Kelebihan terbesar pemusingan CNC ialah keupayaannya untuk mencipta profil bulat. Adalah lebih sukar untuk mencapai kebulatan sempurna menggunakan perkhidmatan pemesinan CNC lain seperti pengilangan CNC atau penghalaan CNC.

Pusingan CNC juga sangat tepat, yang menjadikannya teknologi yang berharga untuk lubang membosankan dimensi yang tepat dengan toleransi yang ditetapkan.
Adakah anda ingin membeli CNC Turning tersuai buatan China? Youlin sememangnya pilihan terbaik anda. Kami dikenali sebagai salah satu CNC Turning pengilang dan pembekal yang terkenal di China. Terutamanya menerima perniagaan OEM dan ODM kerana kami menawarkan kumpulan perunding, pekerja pengalaman yang kaya, pengurusan rantaian bekalan, pelbagai penyelesaian dan mengeksport sahaja.