Pemesinan CNC

Pemesinan CNC, atau pembuatan CNC, ialah proses pembuatan di mana perisian komputer pra-program menentukan pergerakan alat dan jentera kilang. Proses ini boleh digunakan untuk mengawal pelbagai jentera yang kompleks, daripada pengisar dan pelarik kepada kilang dan penghala CNC. Dengan pemesinan CNC, tugas pemotongan tiga dimensi boleh dicapai dalam satu set gesaan.

Pemesinan CNC membolehkan penciptaan bahagian dan komponen yang biasanya mustahil untuk dibuat secara manual. Satu set gesaan yang dimasukkan ke dalam komputer boleh menghasilkan produk 3D yang kompleks. Mesin CNC mengeluarkan bahan daripada bahagian stok asas melalui penggerudian, pengilangan, pusingan atau jenis operasi lain untuk mencipta bentuk, sudut dan produk siap.

Definisi pemesinan CNC ialah proses pembuatan tolak yang biasanya menggunakan kawalan berkomputer dan alatan mesin untuk mengalihkan lapisan bahan daripada bahagian stok—dikenali sebagai kosong atau bahan kerja—dan menghasilkan bahagian yang direka khas. Proses ini sesuai untuk pelbagai jenis bahan, termasuk logam, plastik, kayu, kaca, buih, dan komposit, dan menemui aplikasi dalam pelbagai industri, seperti pemesinan CNC yang besar, pemesinan bahagian dan prototaip untuk telekomunikasi, dan CNC. pemesinan bahagian aeroangkasa, yang memerlukan toleransi yang lebih ketat daripada industri lain. Perhatikan terdapat perbezaan antara definisi pemesinan CNC dan definisi mesin CNC- satu adalah proses dan satu lagi adalah mesin. Mesin CNC (kadang-kadang salah dirujuk sebagai mesin C dan C) ialah mesin boleh atur cara yang mampu melakukan operasi pemesinan CNC secara autonomi.

Jika anda berminat untuk menggunakan pemesinan CNC untuk menghasilkan pelbagai produk, ketahui lebih lanjut tentang cara pemesinan CNC dan pengaturcaraan CNC berfungsi, sila e-mel permintaan sebut harga anda kepada kami.
Adakah anda ingin membeli Pemesinan CNC tersuai buatan China? Youlin sememangnya pilihan terbaik anda. Kami dikenali sebagai salah satu Pemesinan CNC pengilang dan pembekal yang terkenal di China. Terutamanya menerima perniagaan OEM dan ODM kerana kami menawarkan kumpulan perunding, pekerja pengalaman yang kaya, pengurusan rantaian bekalan, pelbagai penyelesaian dan mengeksport sahaja.